En är alltid en och två är alltid två

Jag & snuttran är precis hemkomna från kompisarna Oliver & Max. Dom har lekt hela dan och nu sover snuttran. Blir änna trött på att vara uppvaktad av två killar hela dagen.
Oliver & Max är tvillingar. Och deras mamma gör ett superjobb måste jag säg...
Asså det är ändå stoooor skillnad på att ha en liten illbatting, på att ha två små illbattingar.. typ dubbelt upp ;=)
När det är matdax då skall maten helst vara serverad för fem minuter sedan annars blir det två barn som skriker. När den ena hade sketet ner sig å var nybytt då var det dags för den andra att skita på sig och så rulla det på..Tror att på dom timmarna vi var där så sket dom ned sig 4 ggr.. Okej snuttran kan oxå bajsa ofta..men ändå..
Men det är alltså dubbelt av allting, har man bytat så är det bara att fortsätta med nr 2. Har man matat är det bara att fortsätta mata. Skall man byta kläder eller ta av eller ta på kläder är det bara att fortsätta. Åsa deras mamma berättade att hon inte har sovit en hel natt på 1 år nu.. Otroligt att hon ens står på benen tycker jag. För det är så, vaknar den ena så när man precis har sövt honom, så vaknar den andre, och så rullar det på.. (visst man behöver inte vara tvillingmamma för att inte få sova, finns givetvis andra mammor som aldrig får sova även om dom har 1 barn, men just det där med att har man precis sövt den ene så vaknar den ande och så håller det på så varannan timme..)
Super-woman säger jag bara!
Man märker hur "lätt" man har det när man har en liten att klara av och ta hand om. En liten som kryper omkring och som man får vakta så hon inte river ner nåt. Men två..asså man har ju ändå inte 4 ögon, utan med sina 2 skall man passa två små yrväder som drar omkring.
Det är imponerande säger jag bara. Att ha tvillingar!
Vi pratade om att det kanske kommer bli bättre när dom lär sig gå och kan på nåt sätt ta hand om sig själva lite mer. Inte behöva mammas uppmärksamhet hela tiden utan kan gå å hämta leksaker och vara lite mer självgående. Just nu är dom i fasen då dom helst vill ställa sig upp utmed allting och gärna ramlar omkull å slår sig, då kan man ju inte lämna dom precis. Visst sen har man två små yrväder som springer åt varsitt håll. Men det behöver ju inte bli så. Man kan säkert lika mycket få springa efter ett barn om man nu "bara" har ett.
Men det är ett grymt jobb med tvillingar i denna småbarnsperioden tror jag och Åsa är bara grym som klarar det så galant måste jag säg!
Just det tex att bara gå på kalas/fest, då är det två stycken som man skall få i säng och natta på okänd mark och två stycken som man skall försöka få till ro. Förstår när tvillingföräldrar säger: vi orkar inte..
Max & Oliver är jättefina killar och dom är supergoa killar. Molly sa till dom att dom skulle lära sig att sova på nätterna ändå. Får se om dom lyssnade på henne ;=)



Finaste Oliver & Max..eller var det tvärtom...hmm...=)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0