Min förlossningsberättelse.

Ett halvår har nu gått sedan min underbara prinsessa föddes. Först nu i efterhand så man kan tänka tillbaka och nästan längta tillbaka på nåt konstigt sätt till den där tisdag kvällen då allting började...

Kvällen Tisdagen den 3 mars 2009 sitter vi i soffan och kollar på TV. Jag börjar känna morlande mensvärk som bara blir värre och värre. Vi går och lägger oss ganska tidigt och jag försöker sova men vaknar hela tiden av den här "mensvärken". Börjar räkna värkarna och de återkommer med jämna mellanrum under hela natten. Jag är vaken i stort sett hela natten från och till och skriver ned tiderna och hur långa värkarna är. Vid 6 tiden på morgonen ringer jag upp till förlossningen och frågar lite om hur jag ska göra eftersom värkarna hållt på hela natten. Barnmorskan säger att jag ska gå och duscha och försöka sova lite med en vetekudde för att se om värkarna avtar lite, så att jag får tid att sova. Jag gör detta och värkarna avtar faktiskt lite. Men vid 9 tiden är dom igång igen. Ber D stanna hemma från jobbet och går runt i lägenheten med värkar hela dagen..Andas och andas och ber D massera ryggen med jämna mellanrum. Jag tror jag duschar tio gånger, det är så skönt att stå där i det varma vattnet.
Försöker prata i telefon med Mia samtidigt som man har värkar...funkar sådär.
Klockan 15 har vi läkartid på MVC eftersom jag gått över 15 dagar. När vi är på MVC har jag värkar hela tiden och läkarn säger att jag är öppen 2 cm.
"åk hem en stund och när du känner att du inte kan vara hemma mer - åk till förlossningen"
Vid 17 tiden känner jag att det är dags att åka och ringer till förlossningen. Jag är jätte välkommen säger sköterskan. Tar mig en dusch till och spyr upp maten som vi precis ätit...
När jag står i duschen plingar Katrin på dörren. "Hej hej.." Hon får inte så mycket svar från mig. Jag är mer fokuserad på värkarna.. Hon fattar vad som är på gång och säger lycka till.
När hon stängt dörren kommer D bror in... Nu står jag och hänger över matsalsbordet och väskan är packad. Han förstår vad som är på gång och önskar också lycka till.
Vi går ut till bilen och jag andas och andas... På väg dit hinner nån konstig känsla komma ifatt en.."vad...ska vi...är det nu?...ska bebisen komma nu? ska vi till bb...?"
Parkerar bilen och går mot förlossningen. Tillsammans med rädsla,förväntan och spänning går man stegen och stannar vid jämna mellanrum och andas..
Får ett rum, samma rum som vi vid besöket för några månader sedan satt i. Då förstod man inte riktigt hur det egentligen skulle kännas när man faktiskt var här på riktigt. Men nu är vi här och satt där och väntade på barnmorskan.
Värkarna kommer hela tiden och man andas och andas.
Barnmorskan kopplar på CTG på magen och man ser skärmen över hjärtslag och trycket i värkarna.
Får en macka och yoghurt för att jag inte ätit på hela dagen, eller ja jag spydde upp maten. Äter mackan och yoghurten - tar 5 minuter sedan spyr jag upp det också..
Vattnet går helt plötsligt och D börjar torka golvet.. Barnmorskan kommer och frågar vart vattnet är... Hmm..Tydligen vill dom kolla för att se om det var färgat eller inte.. Får plocka upp pappret som D torkat med och slängt i papperskorgen..Det är färgat!
Någonstans i timmarna får jag lustgas.. Tycker man blir hel snurrig och värkarna blir värre och värre.
Tappar minnet någonstans runt 21 tiden.. Håller lustgasen hårt i handen och vägrar släppa. Står upp vid en gå-stol och minns knappt någonting. I dimman kommer barnmorska nr1 in och säger att det är skiftbyte och säger att jag är jätteduktig och jag minns inte vad jag svarar.. Hon går ut och barnmorska nr2 kommer in.
Inne i dimman frågar barnmorskan vad jag tänkt för bedövning och svarar tydligen: Endast lustgas...
Någon timme senare har jag ändrat mig och förstått att jag inte kommer orka detta utan någon bedövning. Säger att jag vill ha ryggbedövning och barnmorska säger att det är ett smart beslut!
Vid 00.30 kommer jag tillbaks från dimman och upptäcker att D haft ganska långtråkigt =) På kameran är det tagit bilder på han själv b.la. =)
Jag får vila en stund sedan får jag sitta på en boll. Jag & D käkar choklad och knaprar Dextrosol. Efter jag suttit på bollen får jag sitta upp i sängen. Allt går bra nu och det är en sådan underbar känsla av att få vara vid medvetande. Vad D berättat för mig i efter hand är att när jag skulle få ryggbedövningen så dröjde det tydligen en timme innan narkosläkarn kom, men detta har jag ingen som helst tidsuppfattning av. Och när dom satte bedövningen sa han att det var nog tur att jag inte såg hur stor nålen var.. Jag har endast nåt svagt minne av en grön person som är inne i rummet....
Det börjar trycka på rejält och barnmorskan säger att jag kanske ska försöka kissa, men när jag vänder mig om i sängen så ligger jag plötsligt med benen i vädret och barnmorskan säger: Nu ser jag att bebisen har svart hår!
What?
Bebis?
Hår?
Svart?
Vadå?
Vartdå?
Hurdå?
Tre krystningar och tjoff så är bebisen ute.
Klockan 03.49 Torsdagen den 5 mars kommer våran prinsessa!
Hon väger 3475 och är 49 cm lång.
Dom får suga henne eftersom hon bajsat i fostervattnet. Tar säkert bara någon hundradels sekund men tillslut får vi upp bebisen till bröstet. Vi lyfter på bebisen och ser att det är en tjej.. En tjej! Med kolsvart hår! Och bara våran!
Hon är varm och gnyr lite grann. Hon har kolsvart hår och helt underbar!
Vi försvinner in i bubblan och skärmar av hela världen för nu är det bara vi..Våran familj!
Vi får "champagne" och macka. Konstaterar att jag typ inte ätit på 36 timmar.. Vi äter och sedan sover vi. När vi vaknar så ligger våran underbara prinsessa bredvid och hon är ju bara det vackraste som finns. Tänk att vi gjorde detta! Att jag klarade detta! Att hon kom! Att hon finns!
Fan va grym man e ändå!


Festen var ett bröllop!

Vi var i Västerås i helgen på 35-års fest. Hade anat lite innan att det kanske möjligen skulle vara ett överaskningsbröllop.. och det var det!
Alla blev mycket överaskade när två bussar tog oss till en kyrka för att få vara med på vigseln mellan Sandersson/Bergwall. Det var ett enkelt men mycket fint bröllop.
Det var en jätterolig kväll och mycket vin =) Fick även nöjet att sitta bredvid en kille från Karlstad, och bara det var ju roligt, han hade en sån otroligt rolig dialekt. "De där me a sola skine i karlstaaa, de kun ju en bar släng i vägg den här sömmern"

Lilla snuttran har vart hemma hos farmor & farfar hela helgen. Det hade gått jättebra och hon har ätit jätteduktigt! Krånglar ingenting med nappflaskan längre och det känns bra!
När vi kom hem hade farmor köpt nya fina kuddar till våran soffa och en ny filt som gick i en härlig lila färg.
Denna veckan ska vi börja inreda lite i köket och flytta upp från källarn och förhoppningsvis börja leva ett mer normalt liv!

Idag fyller snuttrans mormor år så då blir det kalas ikväll igen =)
Ber om ursäkt!

Min blogg ser lite mupp ut ett tag... håller på att lära mig att "snygga" till den =)

Längtar till höst,tända ljus,mörker,frisk luft OCH:

en färdigrenoverad mellanvåning!!
Snart.Snart.Snart så är det klart!
Lite pill kvar sedan så är vi framme i slutet av tunneln.
Nästa vecka kommer glasmästarn och sedan är det fritt fram att använda köket!
Upp med toastolen och badrumsinredning och det är fritt fram att använda badrummet!

Längtar sååååå till hösten som så vanligt innebär mörker,tända ljus och härliga höst-promenader när man kan andas in den friska härliga luften.
Och i vårt fall då också en helt nyrenoverad mellanvåning!
Det är så fint hos oss nu så man kan bara sitta och titta och hela tiden fråga sig: Ska VI bo HÄR??
Kan inte fatta att allt fint och alla fina saker tillhör oss liksom.
Ska också bli skönt att för en gång skull få vara ensamma! Det har i stort sett varit folk här varje dag sedan i april då renoveringen drog igång. Man längtar till det vardagliga livet så man på riktigt kan börja leva som mamma-pappa-barn!
Ska bli så mysigt och man kan bara se framemot allt som komma skall!

Föreställ dig en solig höstmorgon, daggen ligger övern ängen och du tar ett steg ut på trappan. Tar ett djupt andetag och känner den friska härliga luften in i lungorna. Det är lite kyligt ute och man får ta jackan på sig för att inte frysa i den tidiga morgonen. Framför dig puttar du det finaste du har. Ut genom dörren går du från det bästa köp du nånsin gjort. Och på promenaden går du som den stoltaste av dem alla.
När du kommer hem tänder du ljusen och dricker en varm kopp med te.
Underbart va?
Tänk att det snart är höst!

och....

att min mellanvåning snart e klar!

YYEEÄÄHHHJJJJJJJJJJJJJJ!!!!!Är detta mitt sätt att prata under dagen tro?

Molly är nu 5 månader, ja snart 6 månader faktiskt. Jag har alltså snart varit hemma i 7 månader. Tiden har verkligen bara sprungit iväg. Vi har flyttat till nytt hus och snart avklarat den första renoveringen. Min blogg har börjat om från början och liksom fått en nytändning.
Dagarna flyger iväg och jag vet liksom inte riktigt vad man gjort av tiden. Den som sa att vara mammaledig innebär : kaffe & kaka...nja.. vet inte riktigt om jag kan hålla med. Vissa dagar - visst då har man väl fikat. Men oftast handlar det om att hinna med så mycket på en dag tycker jag. Vaknar och räknar upp alla saker man borde göra, och får man gjort en bråkdel av det är det bra. Jag märker ju att Molly tar mer och mer ens tid och uppmärksamhet. Numera är hon frustrerad över att hon inte kan sitta själv, men snaaaaaart så sitter hon nog faktiskt.
Men hon har varit en exemplarisk bebis som inte gjort mycket väsen av sig.
Men det jag ville komma till var det här med hur man pratar under dagen när man är helt själv. För visst pratar ni också med er själva och bebis? Fastän man inte får nåt svar så..
När jag städar så går jag runt och berättar för henne vad jag gör. När jag lukar i landet berättar jag om allt hemskt ogräs. När jag hänger tvätt berättar jag över att all tvätt är på grund av henne..(nä skoja bara) När jag lagar mat så berättar jag om det. När jag går runt i trädgården så berättar jag om blommorna och när jag handlar berättar jag vad vi handlar osv.osv.
För vem ska man annars prata med under en hel dag? Helt ensam med en liten bebis liksom. Och man måste ju "prata av sig" på nåt sätt. Kan ju inte bara gå runt och vara tyst en hel del dag.
Men idag så togs jag verkligen på sängen eller hur säger man. Jag och Molly var nere i vardagsrummet och jag hade precis käkat frukost. Lars, som gör vårt badrum var hemma hos oss och jobbade. Jag tar Molly och säger som vanligt: Nä du gumman nu är det dags att ta av pyjamasen.. Och så pratar jag lite om att vi måste se till att dammsuga i trappen och putsa fönstrena idag ( sånt där snack som vi brukar starta dagen med. Vi brukar liksom gå igenom dagens schema =)
Lars som hört allt säger: va? Sa du nåt?
- ehhhhh....najjaaeejjjeeeaa... eller ja jag prata med mig själv....eller Molly...
haha..
Då kom jag verkligen på mig själv om hur dumt det måste låta. Men jag tänker iallafall inte sluta prata med Molly och dagens händelser.
Och sen när jag sitter här så tror jag säkert att min blogg också är ett sätt att prata av sig på under en dag.
Alla tankar måste ju ut annars blir ju hjärnan helt överhettad......eller?

Nu ska vi på promenad för Molly säger att hon inte vill sova i sängen idag. (sov i den i 3 timmar igår på dagen men vägrar somna idag)

Och jag svarar: Klart vi går på en promenad och sen kan mamma fortsätta putsa fönstrena medans du sover!

Mitt tal på bröllopet.

Var på bröllop i helgen. Underbart vackert bröllop och så fina dom var!
Jag hade planerat ett tal till Kajsa som för övrigt är min barndomsvän.

Dagarna innan bröllopet var jag inte alls nervös.. Timmarna innan var jag inte heller nervös.. Men sekunderna när jag ställde mig upp...jjiisseeesss.. Men det gick bra.. Jag klarade mig till slutet av talet sen kom tårarna..Det var mycket känslosamt att stå där framför Kajsa och hålla detta tal. Mycket svårare än jag trodde.
Men det var flera personer som kom fram efteråt och sa att mitt tal var det finaste eftersom det jag läste kom från hjärtat, och att några tårar kom på köpet gjorde det bara ännu bättre..

Såhär är mitt tal till fina Kajsa:

För 18 år sedan två tjejer från två olika världar möts

på en skidresa en livslång vänskap föds.

Två tjejer, fast så olika ändå

Att deras vänskap skulle vara för evigt visste dom inte då.

Den ena mörk med blå ögon och en riktig ”stadsbo”

Den andra blond och lekte helst med ”Stjärna” som var en ko….

 

Resorna till Österrike blev många

Och man skulle helst alla minnen vilja fånga.

Vissa har etsat sig fast och dom i hjärtat man gömmer

Ja..vissa man helt enkelt aldrig glömmer.

Som ”Herr Ober Eis Bitte” och galenskap nedför backen på en skida

Så att den blonda flickans arm i ett gips fick lida.

 

Backstreet Boys i all ära

Ja herregud va vi i dom var kära..

Var det Brian eller var det Nick?

Som våra hjärtan klappa fick?

 

I Kråkarp jag visade dig alla djuren

Och i stan du satte mig i buren.

Du sa att det var såhär man fångade killar

& satte mig i lådan utanför dörren hos killen jag gillar..

 

Åren gick och på resorna nu ensamma vi var på alpens topp

Kornvodka, dundersprit, Germknödel eller Gluwein vi hade i vår kopp.

Vi växte upp och livet åt olika riktningar lät oss rida

Fast när jag vänder mig om så vet jag att du alltid finns vid min sida.

 

För 18 år sedan två tjejer från olika världar möts

För 18 år sedan en livslång vänskap föds.

Vi är så olika men lika ändå

& tänk att jag idag här skulle få stå.

På ditt bröllop och få dela detta med dig

Du förstår inte hur mycket det glädjer mig.

 

All lycka och glädje till dig och Morten jag vill ge

Du är den vackraste bruden jag kan se

Varje liten sak som du gör

& varje liten sak som jag hör

Får mig att förstå att en vän som är så

Är det finaste någon kan få.

Underbar låt & text: Right here with you med Olivia Newton-John & Delta Goodrem

Don't give up here I am
And if you need a helping hand
I'm gonna be right here with you
I can feel a knowing here between us
Yes you walk on the path I walk too
It takes just one second one moment to change your life
But deep down you know you'll survive
Suddenly your deepest fears are spoken
But you can't let your spirit be broken
It takes just one second to stand up and say it's my life
I won't give up
Don't give up here I am
And if you need a helping hand
I'm gonna be right here with you
You're not alone
I've been there too
And I understand what you've gone through
I'm gonna be right here with you
Right here with you
Sometimes there is not a rhyme or reason
So you search for something to believe in
Life is a dance and the answer to living is love
Don't give in don't give up
Here I am
And if you need a helping hand
I'm gonna be right here with you
You're not alone
I've been there too
And I understand what you go through
I wanna be right here with you
You will never be the same
You can see the rainbow through the pain
Let your heart be strong
Feel the golden sun
Don't give up
Here I am
And if you need a helping hand
I'm gonna be right here with you
You're not alone
I've been there too
And I understand what you go through
I wanna be right here with you
Right here with you
Don't give in don't give up
Don't give in don't give up
Yes I'll always be right here with you
Don't give in don't give up
I'll always be right here with you
Don't give in don't give up
Yes I'll always be right here with you
Don't give up here I am
And if you need a helping hand
I wanna be right here with you
Right here with you

Nu är hon sitt rätta jag igen!

Precis som alla andra har nog snuttran bara haft en dålig dag antar jag för nu ligger hon och sprattlar och leker som hon brukar. Och innan satt hon i vagnen och "prata" och lekte och hade sig när jag putsade fönstrena.
(Vilket dock var det tråkigaste...putsa fönster..Men men..dom var så skitna så det behövdes. Har inte tvättat dom sen vi bytte dom.)
Men snuttran har inte var ledsen nu på hela kvällen utan tycker att hennes fötter är det roligaste som finns. Samt fjärrkontrollen som hon får leka med ( ja jag vet barn ska inte leka med sånt men den e utan batteri och används inte)

Så jag kan nog sluta oroa mig över att det är någon fas hon kommit in i. Hon hade tydligen bara en dålig dag idag, precis som alla oss andra kan väl hon också få ha det. Att vilja vara nära mamma och inte sitta ensam är väl inte så farligt egentligen.Är detta nån ny fas? Eller va´e d´.....

Snuttran fortsätter sitt gnäll.. Så fort jag vänder ryggen till så totalt bryter hon ihop. Igårkväll hade hon dock feber så då hade hon all rätt att vara ledsen. Det var ingenting som passade utan hon ville bara bäras.

Hon som varit så nöjd med att ligga å leka själv. Nu blir hon totalt stört-förbannad när man lägger henne ned.. Hon är så frustrerad över att hon inte kan sitta själv och så blir hon lessen.
Hann precis att gå ned att duscha när hon låg en stund i sängen, men när jag kom upp blev hon jätteledsen när hon såg mig.. ja hon är ju rädd för mig när jag duschat och har handduken uppsnurrad på huvudet.. Så nu bröt hon ihop över det och blev ännu mer ledsen när jag satte henne i soffan..
Nu fick jag lurat henne så nu leker hon själv. Ska lägga henne i vagnen nu för hon har inte sovit förmiddag än så det kan vara därför hon är så gnällig.
Eller tänk om hon känner på sig att vi ska lämna henne i 3 dagar?.. stackars snuttran..

En bra sak dock: Provade mina gamla jeans som jag hade långt innan jag blev me barn.. och jag kom i dom!! utan problemas.. jajemänsan!

Nu blir det en promenad upp till Allie & Ebba. Ska se om jag kunde låna en tomtedräkt till Molly.
Hennes kusiner kommer i eftermiddag så ska vi ta kort som vi ska ge till mormor i julklapp.

Imorrn blir det strandväder säger dom.. Är det sista dan tro?
Sen vill jag nästan ha lite höstmys..tända ljus och mysa i mitt nya härliga kök!


Mycket att göra...men herregud va seg jag e!

Listan över "att göra" är ganska lång..Men friidrott på TV:n och en liten snuttra som bara vill att jag ska vara med henne så går det inge bra!
Hade som mål att få städat i klädkammaren, städa i tvättstugan och montera ny hylla som jag köpt på IKEA.. Måste ju hinna med detta idag!
Sedan skulle trädgården behöva sig en finputsning innan den totalt växer ifrån mig. Sedan måste jag städa i uterummet innan måndag då tjejerna kommer på besök, tjejerna = Karin & Lucas, Lotta & Carl, Anneli & Ture. Tänkte vi skulle käka på altanen eftersom köket inte e klart ännu.
& eftersom vi åker iväg på bröllop på fredag måste jag göra klart allt innan dess.
Det är mycket att göra, men jag e ju dubbelt så seg också.
Nej ta mig i kragen och se till att göra nåt!
Nu behöver hon min uppmärksamhet igen.. Lite gnällig över tänder och stick i benen igår.. inte konstigt.
Var ju på BVC igår och skulle tydligen ta halvårs-sprutor.. hade missat det.
Snuttran skrek och blev helt röd i ansiktet när hon blev stucken. Men hon lugnande sig när jag tog henne och hon fick nappen. Sedan låg hon och lekte i vagnen som om ingenting hänt. Duktig tjej!

Ska ta en promenad till affären också idag och köpa lite fruktpuré och se om snuttran tycker om det till gröten. Häromdagen höll hon på att klyka sig när hon åt gröt.. Inget passar mer än mammas bröst....

Dax att börja ta tag i dagens projekt!

Ännu en ny dag!

Så var det måndag igen. Snuttran sover. Hon är ganska trött nu, vet inte om det är tänderna eller vad det är. Tror hon hade lite feber igår. Hon är inte hängig när hon är vaken, då är hon tokig och busar men hon sover mycket. Hon har ju iofs alltid gillat att sova =)
Ska väga och mäta idag. Ska bli mycket roligt för nu var det jättelängesen vi vägde och mätte. Undrar hur stor lilla snuttran har blivit.
Sen ska vi till Helena och Nellie och hälsa på. Ska också bli mysigt för det var längesen jag träffade dem.
Ska också försöka hinna med att hitta en blomma som jag tänkte ha i håret på lördag på bröllopet. Kan inte förstå att Kajsa ska gifta sig.. =) Ska bli jätteroligt att gå på bröllop! (fast det är mycket danskar...så kommer nog min danska sätta igång efter några glas vin ;=)
hihihi..

Trots att snuttran ska vara hos M&M, eller ja hos Mia får jag väl säg, för Magnus skulle jaga hela helgen, så känns det lite halv jobbigt att vara ifrån henne 3 hela dagar.. Skär redan i hjärtat när jag tänker på det. Men det kommer gå bra.
Får intala mig hela veckan som han gör i Sällskapsresan fast istället säga:
"Jag kan resa bort...Molly kommer klara sig..Jag kan resa bort..Molly kommer klara sig"

Nu ska jag göra mig klar inför stadsbesöket (ingen släpkärra ida! Gött!)  ;=)

Varför hälsar inte folk? Hur svårt kan det va´?

Jag kan bli så trött på människor ibland.. När man går på stan och möter en person som man kanske umgicks med för några år sedan, man kanske gick på samma skola, i samma klass, man vet vem personen är, jag vet vem du är, du vet vem jag är..Personen tittar på en fast som om man vore genomskinlig och tittar sedan bort i samma sekund som man precis ska säga HEJ!
Ett hej är liksom det enda som man behöver. Hade inte tänkt stanna och diskutera meningen med livet precis. Utan bara ett Hej liksom.. Fattar inte varför vissa personer bara ignorerar fastän man vet att dom har sett en. Ändå så bara stirrar dom åt ett annat håll och går förbi.
Det är väl egentligen då som man ska säga högt och tydligt: HEJ!
Det borde kanske bli lite pinsamt för den personen som tydligen trott att den var osynlig för ett tag?
Jag kan inte fatta att vissa har så svårt att få fram ett Hej. Ibland kan det ju bara bli löjligt att inte hälsa tycker jag.
Som häromdagen när jag gick in på en affär, så mötte jag en tjej som jag mycket väl att hon vet vem jag är och vi träffades på fester osv. förr i tiden. Det var bara jag och hon som var där och vi mötte varandra med barnvagnarna... Precis när jag skulle le och bara säg hej så vänder hon på huvudet och tittar åt ett annat håll och går iväg..
Öhhh....okej.....
Jag tänkte bara: jaja skitsamma...
Men ändå så är det irriterande!
Nästa gång ska jag nog nästan köra på personen och bara säga hej... för ibland undrar man: Hur svårt kan det va´?


Skiten flög iväg...

Idag så körde jag släpkärra in till stan. En släpkärra som var fullproppad med skit. Skit som legat och skrotat på vår uppfart. Det blir en hel del skrot när man renoverar.
Blev irriterad igår över att jag ännu inte fått tummen ur å kört iväg me skiten så idag var det dags.
Hade lastat fullt och spännt fast med spännband ( fick faktiskt hjälp med det igår)
Körde ut på stora vägen...såg att ena sopsäcken fladdrade lite extra mycket men tänkte att den sitter ju fast liksom.. men så.. TJOFF!! och så flög ena sopsäcken iväg.. 3 bilar bakom fick tvärnita och svänga åt sidan. Jag såg bara bilderna framför mig hur jag orsakat värsta seriekrocken.. Men det gick bra. Jag fick vackert stanna utmed vägrenen och sätta på varningsblinkers. Springa tillbaka en bra bit och plocka upp säcken..
Så där gick jag en blond liten tjej med säcken.. Typiskt att typ 100 bilar just då ska passera också..Alla tänkte säkert samma sak: jaha..du lilla gumman..vad är det du ger dig på?
Efter att ha dragit ett antal barnförbjudna ramsor så fick jag tryckt in säcken IN i bilen.. och sedan spänt åt spännbanden igen, körde jag sakta..Vad är det då jag hör??
Kollar på Molly och ser värsta bajsminen..
Typiskt!
När man e som mest irriterad över de förbannade säckarna så bajsar hon ner sig själv och lite till. Hade bajs upp till öronen.
Får hålla åt sidan igen och byta blöja och kläder i mitt förarsäte eftersom hela baksätet e fullt med sopsäckar...
Hyfsat varm och nu ännu mer irriterad kör jag vidare..
Tog 1 timme in till stan.. brukar ta 10 minuter..
Men tur var väl det för när jag väl var framme så hade den värsta irritaionen lagt sig =)

Fick slängt skiten och gjort mina ärenden i stan.
När jag kom hem tvättade jag bilen och är ganska nöjd över mitt jobb idag! Trots att skiten flög iväg =)


"åhh..mamma fattar ingentiiiiiingg.. det gör ont!!"

Snuttran har vart så gnällig denna veckan. På kvällarna har ingenting passat utan hon skall bara sitta i knät och gnälla. Hon har blivit lessen så fort jag gått därifrån och det har varit allmänt konstigt beteende från hennes sida eftersom hon aldrig brukar vara ledsen.
Samtidigt som allt detta gnäll så har hon också bajsat typ 5 ggr om dagen. Jag har tyckt att det var väldigt konstigt men tänkt att det kanske e på grund av gröten som hon börjat med...
Men...
Igår när vi var på symöte säger Katrin när hon har Molly i knät:  Men...hon har ju en tand!!
WHAT!!???
En tand? VART?? I munnen?
Mitt snuttra?
nähää...
Som den korkade mamma man e har man inte fattat att snuttran haft ont när hon gnällt de senaste kvällarna. Och helt enkelt bara vilja vara nära och känna mamma trösta när det gjorde ont.
Stackars lilla snuttran! Klart som korvspad att det gör ont att få en tandsing!
Dumma mamma!
IKEA dagens äventyr!

Idag har vi vart på IKEA!
Snuttran börjar ju bli stor och behöver en egen stol. Trots att inte köket e helt klart ännu har vi börjat ge henne lite gröt sittandes i soffan.. Funkar la sisådär..
Så nu var det dags att inhandla en stol till snuttran.
IKEA har ju kommit med en ny stol så den köpte vi. Praktisk att fälla ihop & snygg!
Köpte även den klassiska vita plast-stolen som är bra att ha i bilen när man ska iväg osv.
Fick även köpt lite skedar, haklappar och muggar.

Nu är vi båda trötta efter all shopping så nu ska vi vila en stund innan D kommer hem!
ÅH jag vill!!

jag vill kunna trixa och greja med min blogg så den blir så där fin som alla er andras.... blir tokig när jag inte kan!!! =(
Måste skaffa Photoshop så jag kan greja med lite bilder å så..
Har lärt mig hur jag ändrar färg på bakgrunden iallafall..WOW ;=)
Jaja.. får tjata på D att vi skaffar photoshop så jag kan greja.

Hitills har jag inte fått gjort många knop idag.. Har röjt i snuttrans kläder och plockat undan kläder som är för små.
Hon har gnällt lite på morgonen, hon vill helst att jag ska vara med henne HELA tiden. Men nu sover hon i sin säng.
Tänkte jag skulle fixa lite mat när matläggarn åker härifrån. Han har lagt matta i källartrappan nu, blir superfint!
Knarret gick tyvärr inte att fixa, men jag tror det blir lite bättre när vi fått möblat där nere och så. Det är ju helt tomt på mellanplan så det ekar ju ganska bra!

Snart mat och sedan läsa i min bok sen är det fika och sedan symöte som jag skrev innan som gäller.


Hur ska det gå?

Nästa helg så skall vi på bröllop..jättekul ska det bli, men.. det innebär också att vi ska lämna Molly hos M&M i 3 dagar.. 3 dagar utan min lilla skrutt..Hur ska det gå tro?
Och inte nog med det...helgen efter så ska vi iväg till Västerås på 35 års fest och då skall snuttran vara hemma hos farmor & farfar hela helgen..
Känner redan hur hjärtat kommer längta ihjäl sig efter min snuttra. Efter dessa två helgerna så skall jag aldrig mer lämna bort henne... haha.. jo det klart. Men det klart det är konstigt första gångerna. Först har man haft henne inom sig i 9 månader och sedan har hon vart här varje dag i 5 månader, tro katten man kommer längta.
Men hur ska det gå? Bra så klart!!
Mia är ju värsta supermamman så på det tvekar jag inte en sekund. Värre kommer det ju som sagt bli för mig tror jag =)
Men det är bara att vänja sig. Har ju fixat värsta festblåsan så fest blir det båda helgerna =)
Lite skönt på ett sätt att vara "Maggan" och inte bara ammande mamman för en stund =)

oj nu fick jag en kräk i knät! NICE!! ................ så där då var skadan reparerad! Tur man i stort sett har kräkisar överallt (alltså kräkisar = små vita handdukar)

Idag kommer det en mattläggare och skall lägga i den nya mattan i stegen i trappan. Kommer bli hur snyggt som helst. Ska se om han kan göra nåt åt knarret i trappan också. Lite irriterande när man går i trappen så låter det som om hela trappan skall rasera.

I eftermiddag ska vi fika hos Erica. Hon har precis flyttat till ny lägenhet. Tyvärr är inte Olivia & Ebba hemma, dom e hos sin pappa. Men Molly får leka med dem en annan dag säkert.

Och ikväll är det symöte! (tant..) hihihi. Vi har kallat det "symöte" under sommaren fast vi har inte sytt nåt, utan mest snackat skit och druckit vin.
Tror det är sista gången med vin, sen blir det seriöst och då åker nål och tråd fram igen.

Dags att ta av pyjamasen på snuttran!

"Bör ej användas till barn under 3 år"

Molly fick en ny docka i present i lördags. Hon tyckte den var jätterolig, den skrattar om man trycker på magen.
D sa igår: Tror du det är säkert att hon kan tugga på den, håret ser ut som att det lossnar?
- hm... vet inte..
Gick ner i källarn och läste på förpackningen. Och mycket riktigt.. "Bör ej användas till barn under 3 år. Innehåller smådelar"
jaja.. så vi får väl vackert lägga undan dockan ett tag, så inte skruttan får nåt i halsen.

Nu ska vi snart åka till stan och framkalla kort till Mollys album, och så ordna med dop-korten. Har fortfarande inte fixat det.
Och sen skall vi till Jessica & William och hälsa på. Har inte träffat dem på jättelänge, och med jättelänge menar jag 2 år.. Helt otroligt vad tiden går!


Men rolig var dockan iallafall =)


Tillbaka till verkligheten! Ganska skönt..

D började jobba idag efter 4 veckors semester... eller ja... semester och semester.. pga all renovering har det inte varit som det brukar. Det har mest vart jobb här varje dag och ingen direkt vila. Men här har hänt grejor! Köket e klart och golvet är inlagt, de flesta listorna är satta, spotten är uppe, ringklockan fungerar =), ja så det är en hel del pill kvar men snaaaaaart kan vi äntligen börja leva som en normal familj och slippa allt förbannade spring i trapporna och laga mat i källaren!

Så nu är man tillbaka i verkligheten. Bara jag & snuttran hemma, ganska skönt faktiskt! Håller på att städa och möblera om lite på övervåningen.. puh.. men det blir ganska bra.
Försökt att pilla i henne lite gröt.. vägrar helt plötsligt äta gröt. Hon som bara älskade det förra veckan.. men men skam den som ger sig. Om 2 veckor ska vi iväg på bröllop och lämna henne till M&M i 3 dar så då får hon vackert se till att äta annars blir det lite jobbigt för henne..=)

Lite bilder från renoveringen! Ganska kul att se den totalt underbara förändringen!

Köket föreKök efterKök före


Kök efterTrodde aldrig jag skulle säg såhär men:

Va tiden går fort! Har hon varit såhär skruttig?


Bara någon timma gammal20 dagar gammalDrygt 1 månadOch här nästan 5 månader..stora tjejen =)


Börjar visa egen vilja..

Molly är 5 månader nu. Hon har alltid varit undiversums snällaste bebis, sovit ungefär 23 timmar om dygnet (nja kanske lite överdrivet..men hon gillar att sova helt enkelt)
Senaste tiden så har hon börjat vara vaken mer och mer om dagarna. Och det är roligt! Hon upptäcker nya saker hela tiden, som sina fötter, två armarna och den helt nya världen när hon får sitta upp i vagnen! Hon bara älskar att sitta upp. Dock så har hon ännu inte förstått att dessa två ben som vackert flyger förbi henne när hon ligger ned, faktiskt går att stå på! Har ett bra tag försökt få henne att liksom stå i knät när man håller men icke.. hon bara hänger som en kopp med skit. Har lånat en gunga nu som vi har hängt upp i dörren in till kontoret, så nu ska här tränas =)
Vad som man märker med henne mer än att hon växer, är att hon kräver mer och mer. Hon blir mer medveten och blir ibland grinig när jag går ifrån henne. Och hon har börjat visa att hon faktiskt har en egen vilja. Kan helt plötsligt börja gallskrika ( och då skall det tilläggas att jag kan på min ena hand räkna hur många gånger hon skrikit under sin korta tid här på jorden) Häromkvällen så var det precis som om någon tryckte på en knapp och hon blev helt galen. Bara gallskrek i en kvart säkert. Sedan när jag fick lugnat ned henne efter att ha provat att vara ute i trädgården, gå en runda i vårt nya kök så var tillslut TV:soffan det rätta botemedlet. Hon blev lugn och kunde tillslut äta. Antagligen var hon la så hungrig och trött så hon visste varken ut eller in.
Samma visa var det igår, vips så blev hon jättelessen och hennes läpp darrade (måste ta ett kort på henne och visa för hon är så otroligt söt när hon gråter). Men igår hann jag hejda det lite och hon fick mat innan hon blev helt galen.
Så våran tjej har börjat visa att hon har en egen vilja och faktiskt kan visa vad hon vill hon också. Och tur är väl det, för inte ska min lilla Molly bli en som bara "jamsar me" ;=)


RSS 2.0