Somnade gott!

Snuttran somnade gott i sin säng ikväll. La henne redan 19 för hon var supertrött. Hon har ju haft kompisar här hela eftermiddan så inte konstigt man blir trött.
Jag la henne i sängen, pussade henne gonatt å satte på speldosan. Hon blev lite ledsen, inte alls det där gallskriket som skar i hjärtat igår,  i cirka 5 minuter sedan somnade hon.
Håller tummarna för att hon sover gott och drömmer fina drömmar hela natten.

Var tvungen att ringa min mammamentor om den här metoden och ja jag fick positiva råd. Läste också en hel artikel om detta och givetvis finns det delade meningar. Men det känns ändå bra, hade kanske resonerat på annat sätt om snuttran gallskrikit i 20 minuter idag. Nu hoppas vi att hon tycker om sin säng i fortsättningen och vet att mamma och pappa finns där på 2 röda om det skulle vara nåt. Och vill hon så får hon sova i våran säng om dom dumma spökena skulle komma.

Imorrn skall vi till jobb å hälsa på. Mollys kompis Ture kommer också att vara där. Får se om dom vill leka med varandra.


Världens finaste snuttra!

Vågar man tro? & Månne inte solen gå upp över grantopparna idag!

Snuttran sov så gott i sin egen säng HELA natten! Inte en gång vaknade hon och var ledsen eller hostade som hon har gjort det senaste. Nej, hon sov gott till 06, då var D inne å satte i nappen och sedan somnade hon om och sov till 7.15 och då tycker jag det är helt okej med morgon.
Så ja...vågar man tro att våran nya taktik fungerar? Får låta det gå några nätter innan jag kan uttala mig mer om detta. Men gråt i 20 minuter då man vet att hon verkligen är supertrött är ju guld värt om hon får sova djupt och skönt hela natten. Man har ju märkt att hon själv varit frusterad när hon vaknat på nätterna och vart ledsen för att hon inte riktigt kunnat kopplat av i sin säng.
Det stod även om den här "5minuter metoden" att barnet somnar djupt om det får göra det i sin säng och vaknar därför inte under natten (vanligtvis), alla barn e ju olika så det är ju omöjligt att säg hur just ens eget barn reagerar tycker jag. Men inatt fungerade det jättebra för snuttran så ikväll kör vi samma rutin.

Och hopppas...hoppas...hoppas.. INTE att solen orkar upp över trätopparna idag... Skall ha mammagruppsträff här i eftermiddag och om solen står på på våra fönster så ser man inte ut för dom är sååååååååååsmutsiga.. Har alltså inte putsat dom sen vi satte in dem i juni...pinsamt..men..ja det har inte blivit av men sanningen är den att jag inte klarar av det själv eftersom utifrån så är det nån meter upp från backen innan fönstrena börjar + att det är en häck precis under.. å ja..ingen stege kan man använda heller.. Skulle vart iväg å köpt en såndär förlängnings-skaft som man kan använda när man skall pusta fönster man inte kommer åt..men ja...det har inte blivit av... jaja...

om 1 vecka är det jul!! MYS MYS MYS! säger jag bara!


tror vi lyckades..

Snuttran somnade tillslut.. Jag behövde bara gå in en gång och D en gång och jag tror det hela slutade på cirkus 20 minuter si så där.. Hon var ju jättetrött så man visste ju att hon skrek att frustration att vi lämnade henne där i sängen och att hon inte fick ligga i soffan som hon fått göra några kvällar här nu. Man visste ju att (eller ja visste och visste men jag anade till 99.9 %) att hon inte skrek av smärta eller att hon ramlat och slagit sig.
så nu sover hon så gott i sin säng med nappar & Ninis (henne kanin som hon älskar och har 3 likadana utav). Skall gå å kolla till henne om en stund då hon verkligen somnat in så hon inte hör mig.

Så ja..då kör vi väl på såhär några kvällar och ser om vi får in den här rutinen.hmmm..ja tills snuttran ändrar rutinen och gör nåt helt annat antagligen.
Nu är det filmdax! och imorgon är det mammaträff här hos oss!5 minuters metoden...hmm...skrikigt..

Molly har de senaste kvällarna strulat enormt mycket när det gäller att gå att lägga sig. Hon som vi bara har kunnat att gå att lägga i sängen efter vällingen vid 19 tiden har nu förvandlats och blivit en liten skrikis så fort vi lägger henne i sängen. Efter hon ätit vällingen skall hon börjar busa fastän hon är så trött så hon inte vet vad hon heter.. Hon kliar sig i ögonen och är jättetrött men på nåt sätt vägrar hon att vilja visa det för oss. Fast vi fattar ju det liksom.. Hon har ibland fått somna i soffan men nu tycker vi att det är dumt att liksom vänja henne vid det. Sover gör man ju i sin säng. (eller mamma och pappas.)
Så ikväll, för 20 minuter sedan så la vi henne i sängen och hon blev skogstokig. Jag var inne efter 5 minuter och då ligger hon å halvsover men totalt gallskriker.. Jag säger lugnt till henne att hon skall sova och hon blir lugn men så fort hon anar att jag skall gå därifrån skriker hon. Jag går ur rummet och sätter mig här..måste ju göra nåt som inte får ens hjärta att slitas från kroppen när man hon henne gråta. Just nu är D uppe å försöker lugna henne på samma sätt. Men jag hör hennes skrik så jag tror inte att det lyckas så bra..
Fan va svårt alltså! Hur gör man? VAD gör man?
Läste om 5 minuers metoden och det stod att man inte skulle börja med den om man inte orkade stå ut... för det innebar till viss del skrik. Jo tack!
Det stod också att man skulle hålla ut i 30 minuter.

Någongång måste man ju få en fast rutin på läggning och sovning på kvällarna tycker jag. Men jag trodde vi hade en rutin men tydligen tyckte inte snuttran det..
Vet ännu inte om det är hennes tänder som spökar fortfarande....
Ja...det är väl såhär det är,  nån som har ett mammalexicon till salu? ;=)


Tror det står 1-0 till mamma idag!

Snuttran har de senaste nätterna krånglat med sömnen. Hon som sovit å sovit som en stock mest hela nätterna.
Men jag tror jag anar vad som spökar för henne på natten - 2 stora framtänder som vill tränga igenom tandköttet..ajajajajaj.. inte konstigt man blir lite piss då.
Igår var hon jätte gnällig, inte alls som hon brukar. Hon fick leka med min plånbok - vilket hon bara älskar. Hon sken som en sol tills pappa kom å tog plånboken... då bröt hon ihop.. Pappa tyckte inte att det var rätt att mamma ena stunden säger att det är AJA att ha mammas plånbok för att ena stunden ge den till henne.. å ja han hade väl en poäng där... Tänkte inte riktigt så.. Men men..när hon fick titta på tomten och ligga lite nakenfis så blev hon glad igen. Tog tempen på henne för hon var ändå inte som hon brukar. Hade lite feber och fick en panodil. Sedan på med pyjamas och välling. Hon somnade gott i soffan men vaknade sen och vägrade somna om. Vi testade att lägga henne i sängen men hon bara gallskrek. Tog upp henne och hon somnade i famnen, la henne i sängen och hon vaknade.. Å så höll vi på... Tills jag tog upp henne och la henne i våran säng, då somnade hon som en stock.. Sedan när D skulle lägga över henne till sin säng så vaknade och hon var ledsen. Jag tror verkligen hon sa: mamma...pappa...jag vill sova hos er inatt för jag har ont!! Fattar ni inte det!!!
Så hon fick sova mellan oss inatt. Och man kan inte sticka under stolen med att det är mysigt. Men jag tillhör dom som tycker att barnen skall sova i sin egen säng, för en annan sover inte alls bra. Man är rädd att ligga på dem, på deras armar, och dom sparkas å har sig och man stör varandra på nåt sätt tycker jag. Men när dom är sjuka eller har ont tro katten att dom ska få känna tryggheten mellan mamma och pappa.
Nu sover snuttran faktiskt i sin säng och har gjort det i en och en halv timme nu. Hon vart lite ledsen när jag la ner henne men jag vann kampen idag så 1-0 till mig än så länge.
Ikväll är det julbord med D:s jobb. Snuttran skall faktiskt följa med. Kände att hon gott kunde göra det, jag skall ju ändå köra så det spelar ingen roll.
Har hunnit med att städa hela övervåningen och faktiskt lagt fram en del saker som vi skall ha med till Sälen!
Det närmar sig =)
Tro fasiken det börjar regna nu....har snöat hela förmiddan! =(
Nu ska jag förbereda lunchen.

Det blir väl ändå inte som på film?

Undrar om livet kommer bli som på film någongång?
Men jag vet inte... asså jag tror nog att var och en familj spelar in sin egen film under livets gång. haha...Ja inte spelar in som spelar in med videokamera utan varje ögonblick i våra liv är en del av våran film som vi kallar livet.
Men ändå kan man ju inte drömma sig bort om önska att den där känslan man får när man tittar på en romantisk komedi, att när man drömmer sig bort och önskar att man fick vara henne i några sekunder. Hon som han bara har ögonen för. Och liksom försvinna i den där kyssen som bara finns på film.. För i verkligheten - den där filmkyssen består mest i en puss som kanske högst varar i två tre sekunder, sen är det färdigpussat. För när pussas man som på film? Ögonen möts och dom sjunker djupare och djupare in i varandra, ansiktena närmar sig sakta varandra och han tar sakta hans hand om hennes huvud och läpparna möts sakta sakta....Och i en lång kyss där allt bara är sååååååååå perfekt.. När inträffar det liksom?
Och hur många gånger drömmer man sig inte bort i filmen och tror att det är som på film när varje morgon består av en timmes träning, dusch i lugn och ro, en latte i handen på väg till ett högt uppsatt jobb där allt bara glider på, hemgång och maten står på bordet med en flaska vin och tända ljus varje kväll. Man somnar naken i sängen med armarna omkring varandra och vaknar till solens sken genom gardinerna.. När inträffar det liksom? Varje morgon består av att man vill sova nån sekund till, välling-blanding, och sedan får man se vart dagen tar en. Kvällarna består mest av tv och flaskan med vin blir aldrig öppnad för man orkar inte.
Nja...livet kanske inte riktigt alltid blir som på film men man gör sin egen film och är glad och nöjd över det. Vill man upp till det sätta lite extra på tillvaron kollar man på en romantisk komedi och drömmer sig bort ett tag.
Jag är glad och nöjd med mitt liv, det är inte det jag menar. Men som på film kommer det nog aldrig bli. Jag har redan dessutom fått den rätte, har mitt jobb som jag älskar och en dotter som man älskar med hela sitt hjärta. Vi dricker vin när vi vill mysa till det (typ varje helg =) och pussas så länge vi tycker det är mysigt.
Men det är kanske därför filmerna finns, så att man kan få drömma sig bort ett tag. Sedan vaknar man och ser sig omkring och inser att man lever, man andas och har människor som man älskar och som älskar en tillbaka. Det är mitt liv - min film!

Namnnappen för Molly!

Jag hittade en tävling som passade mig perfekt inne hos Pokerfrugan - som du hittar på: http://pokerfrugan.blogg.se
Klart Molly vill ha en napp med text på! Så nu håller vi tummarna,
Kika in du också på:  http://pokerfrugan.blogg.se , och var med och tävla.

oh what a night...

Vaknar 00.00 av att snuttran e ledsen..Går yrvaket till hennes rum. Skallen kändes som om den skulle sprängas, asatrött var jag..Gav henne nappen och la nallen till henne..( det är nu hon brukar somna om..) men icke.. så fort hon märkte att jag lämnade rummet skrek hon..Jag tog upp henne, villig att ge upp kampen och låta henne ligga emellan oss, bara jag fick sova.. Men väl inne i vårt rum skriker hon som aldrig förr. Detta beteende är ytterst ovanligt hos Molly Nilsson kan jag tillägga... Gjorde några försök att gosa med henne men nej...hon bara skrek... Lyfte upp henne till slut och gick runt i rummet... RAAAAAAAAAAAP..... sedan sluta hon skrika..
Gott tänkte jag nu kan vi sova allihopa...La henne tillrätta i våran säng och gav henne nallen...Men! gggaahhggaaa....aaaaa...mmmaaammmmaaammmaaammmmaaa..
SCHHHHHHHHH....vi ska sova nu Molly..
hhaaaa.....usshhaa.mmammmmmaammmmmammmmammmmmammmammmmaaammmaaa...
Sccchhhhhhh....
Sådär höll vi på i 1 och en halvtimme!! Alltså klockan 01.30 kollade jag sista gången på klockan å sov hon ändå inte riktigt....
Rackar unge!!
Vet inte vad som flög i henne!! Vägrade att somna om...
Jag tänkte då att nu måste hon ju ta sig en sovmorgon, men icke... 7.20 jollrade hon på igen...och ja det var bara att masa sig upp å göra välling...
Nu har vi faktiskt båda två tagit en stadig power nap.. och jag ska leka med henne tills hon stupar ikväll, så hon inte får för sig att lektimmen startar klockan 01.00 inatt för det gör den INTE bestämmer mamma!!

RSS 2.0