Tiden går såååå fort..

tänk...för ett år sedan såg jag ut såhär..
Å där inne bodde snuttran.
Vem kunde ana att i den tjocka magen fanns världens finaste snuttra?Fy f-- för Kräkis!

Onsdag eftermiddag..Jag & Molly sitter på golvet å leker. Hon e väldigt klängig och vill bara sitta i mitt knä och gosa. E oerhört lugn och tyst för att vara hon...Sjunger lite och så...BUÄHHHH....
jajemän! Där kom han: Kräkis!
Hon vart jätteledsen stackarn och kanske en aningen förvirrad över vad hon precis gjort.
Vi fick duschat av oss eftersom hon kräkte ned både mig och henne och lite till..uschjjaaa...
Sen sov hon i 2 timmar.
På Torsdagen skulle jag & D åka till Tyskland med M&M för lite inhandling av diverse drycker inför bröllopet=) Var lite vankelmodig (heter det så..?) över att åka eller inte då vi inte visste om snuttran skulle spy igen. Men hon verkade pigg å glad på kvällen å åt sin välling så vi lämnade henne hos farmor och farfar.
Väl nere vid gränsen Danmark/Tyskland så pratade vi i telefon med dem och då hade snuttran spytt igen och var allmänt deppig och hade nog feber..åhhhhhh...det skar i mamma-hjärtat över att inte kunna vara hemma hos sin lilla prinsessa!!
Väl hemma så var hon deppig och snorig och hade värsta diarrén. Jag började frysa och jag och snuttran gick å lade oss vid nio i våran säng. Hon var jätteorolig och hade ont i magen. Först kom värsta bajsen och sedan spydde hon..Stackars liten! Vid 00.00...kände jag att det var nåt som hoppade på mig..Så då kom han! kräkis!!! Hela natten spydde jag och det finns bara ett ord: Fy Fan! (var det två kanske..?)
Fredagen var vi allmänt nere jag och snuttran och åt inget alls direkt under dagen. Vi fick i snuttran vatten, en halv majskrok, lite apelsin och lite majsvälling.
På Lördagen var vi tillbaka och det var helt underbart att se henne skratta och "prata" igen. Matlusten har så smått börjat komma tillbaka och nu sover hon i sin säng igen.
Det vart några tuffa timmar men man klarar det!
Visste inte riktigt hur man skulle bete sig med kräk och bebis men man fixar det. Det är bara att ta det lugnt och sansat och inte stimma upp sig utan trösta och sedan byta till rena lakan, byta kläder och se till att dom får vatten. Sen finns det inte så mycket mer man kan göra.

I lördags började även D känna sig dålig. Frös och ont i magen och fick feber. Men han spydde aldrig. Han sov dock konstant så jag fick allt fira lördag i min ensamhet. Lagade god lasagne och lyxsallad. Tänkte unna mig ett glas vin men det smakade inte alls så jag hällde faktiskt ut det...ja...tro det eller ej.. ;=)
Gick nog å lade oss vid 22 och sov gott hela natten hela familjen.
Idag har vi lekt och snuttran har faktiskt lärt sig att köra i sin gåstol...ja bakåt alltså! Inte framåt!
Nej nej..hon kör bakåt och så kryper hon baklänges...

Snart är det bandy final på TV. Heja Sverige!

Och ikväll blir det söndagsmys och sen är det en ny vecka med en massa roliga händelser.
Snuttran skall tex. klippa sig på Tisdag! å så ska vi på barnkalas.
Ska försöka uppdatera med lite bilder!


Det stundande bröllopet!

Snart är det dax!
Det kommer gå fort!
Snart är dagen D här
Dagen D då våra fina vänner M&M gifter sig!
Och dagen D då jag & pappa D fått det stora (ja för oss är det stort) uppdraget som Toastmaster & Toastmadame!
Det är mycket förberedelser och funderingar.
Måste vara förberedd inför 150 gäster..

Just nu funderar jag på vad jag ska ha på mig..........
gAHHHHH!! jag har ingen aning...
Hittade dock en bild på en klänning som jag tyckte var assnygg!
Men den stora frågan e ju om den e snygg för att tjejen på bilden e snygg? Jag menar, de där trådsmala benen & figursmala kropp har jag icke...& hennes latinofärgade hy innfinner sig inte heller på min kropp..

Men visst e klänningen snygg?

Undrar om man kan hitta nån liknande någonstans?
Eller om ngn klarar av att sy upp en sådan?

Hmmmm...
Anders Haglund - Life Vision! Han e grym!

Ibland när man går här och funderar över olika saker brukar jag som oftast gå in på lifevision.se och läsa!
Anders Haglunds veckobrev får en alltid till nya tankesätt och få ens vardagliga tankar att ta ny form, ger ny energi!
Man får ett nytt sätt att så på saker & ting.
Varje gång lovar man sig själv att försöka, men så glömmer man och så får man påminna sig själv.
Men nu ska jag försöka iallafall att ta tag i ett av hans råd!
Gör ditt liv till ett mästerverk!

Har du märkt hur vi verkar ha det bättre och bättre samtidigt som vi mår sämre och sämre? En märklig paradox som också återspeglar sig i att vi aldrig har varit så uppkopplade och sammankopplade, men samtidigt aldrig känt oss så ensamma. Men personliga tanke är att det här kanske hör ihop. Vi är trots allt sociala varelser som har svårt att må riktigt bra i själen utan att känna att vi har bra kontakt med andra.

Det som stoppar oss verkar vara att vi hela tiden har så fantastiskt mycket annat som vi ”måste” göra. Vi säger det till andra med en lätt uppgiven axelryckning som om vi inte har något val. Vi måste verkligen ta just det här samtalet, måste gå på det här mötet, måste hinna med det här flyget, måste handla, måste tvätta, måste hämta barn, måste betala räkningar… puuhhh…

Självklart förstår jag att vi alla har vissa saker som vi som ansvarstagande människor känner är bra att hinna med, men samtidigt så har detta slentrianmässiga språkbruk en stor effekt. Din hjärna lyssnar på vad du säger 24 timmar om dygnet, speciellt när du pratar till dig själv. Och sanningen är den att du inte måste någonting. Inte ens äta eller dricka. Allt vi måste är att dö. Resten är ett val.

Det kan ju låta lite krasst, men det är ändå sanningen. Det innebär naturligtvis inte att jag rekommenderar dig att sluta ta hand om din personliga hygien, betala skatter eller något annat som jag tror att vi alla kan vara överens om gör livet lite klart besvärligare om vi inte gör. Det jag vill få fram är ändå att du inte ”måste” göra det. Det är ditt liv och dina val. Det här är själva grunden för den fria viljan.

Naturligtvis får vi alla göra vissa kompromisser. En del saker förstår vi att vi inte kan göra bara för att vi vill. Så vi håller in våra tyglar lite för att passa in. Inget fel på det. Det spelar ingen större roll för det är så vi får ett samhälle att fungera. Men när det gäller dina mer grundläggande val spelar dina val och att du tar ansvar för dem all roll i världen.

Skulle tro att du som läsare av mitt veckobrev redan är anhängare av idén att du väljer din tankar, din attityd och dina handlingar. Att du genom det också är din egen lyckas smed. Ett stort ansvar kan tyckas, men också en otrolig frihet. För det innebär att du inte heller måste upprepa gårdagens ovanor. Du kan göra nya val idag. Även den minsta av förändringar i dina tankebanor, vanor, handlingar och attityder leder till en helt ny framtid när de upprepas dagligen.

Nedan följer lite förslag på vad du kan testa att börja med. Välj något av det och kör igång eller välj något eget som passar dig bättre eller gör inget alls - det är ditt val. Håll dock i åtanke att vad du än väljer att göra så har det också sina naturliga konsekvenser. För precis som när vi blandar blå och gul färg och det blir grönt varje gång, så kan vi träna på att göra mer av vissa saker och mindre av andra - med ökad lycka, framgång och livskvalitet som valbara konsekvenser:

1. Ta hand om din kropp. Kom ut och rör på dig dagligen. Ät mer frukt och grönt. Drick mer vatten. Sluta röka. Minska alkoholintaget till ett minimum. Det här inte raketforskning och varje steg i rätt riktning är som sagt närmare att kunna leva livet fullt ut på dina egna villkor.

2. Utbilda dig själv. Läs åtminstone 30 minuter varje dag. Använd tiden då händerna är upptagna men hjärnan är ledig och lyssna på något inspirerande i bilen, när du är ute och joggar eller när du städar och fejar hemma. Gå på alla utbildningar du har möjlighet till.

3. För framgångsjournal. Ta en stund varje kväll och gå igenom vad som har hänt under dagen. Skriv ner det bästa som hänt och vad du har lärt dig. Att inte reflektera i skrift över dina dagar kan lätt göra så att även de mest magiska av stunder faller i glömska alltför snart.

4. Skratta oftare. Sök aktivt upp personer, sociala situationer, media och annat som får dig att skratta. En dag där du inte har skrattat är ur livskvalitetssynpunkt tämligen bortslösad. Så vad får dig att skratta? Gör mer av det…

5. Var närvarande. Självklart måste vi planera för framtiden och lära av dåtiden, men den enda tidpunkt som det går att leva fullt ut i är nu. Träna dig själv på att verkligen vara där du är med alla dina sinnen. Vad ser du? Vad hör du? Vad känner du? Vad luktar och smakar du? Återgå till att fascinerat varsebli världen omkring dig och känn hur livet strömmar genom kroppen i takt med att du blir mer närvarande i nuet.

Bara för att....

jag skröt så förbannat om snuttrans stående rutiner så...
VEM tror ni vi vaknade av klockan 05:30 igår morse?
Sittandes i sin säng å diskutera med nallen????
Jag gick dit i sömnen och gav napp och så somnade hon om...

Och VEM vaknade vi av klockan 03:30... måste bara skriva det igen: 03:30!
Liggandes i sängen å tjattra med nallen.
D gick dit och hon somnade om direkt!

Varför??
Varför undrar man...
Varför känner man för att ligga å tjöta med nallen istället för att söva mitt i det vi kallar natten i våran familj?
Nu ska man ju inte klaga över att hon inte skriker, men varför gör hon inte det? Varför är hon helt nöjd med att bara ligga där å tjöta, och sedan när vi kommer så är det precis som..Okej då jag får väl sova då och så lägger hon sig på sidan å kurar ihop å somnar om...
unge...Jaha...skulle jag göra det nu?

Killar..Männen...Pojkvännen..Våra äkta hälftar...ja...kallade dem vad du vill men ibland så undrar man hur de tänker i lilla hjärnkontoret ibland.
Till exempel ikväll:

Jag: Kan du dammsuga
(dammsugaren står på golvet..)
D: mm.......(samtidigt som han ligger i soffan..)
..........................
.................................
......................................
jaha...menar du nu?
Jag: ja det kan du göra.
D:
mmmmmmmmm........................

Sen blir det ändå jag som dammsugar eftersom jag tvingar han att gå upp på kattvinden å kasta ut musarna som fastnat i mössfällan...

Nu behöver det inte vara just dammsugarn det handlar om men ikväll var det just det.
Det kan lika gärna vara allt från att röja undan efter vi ätit, plocka undan smutsiga kallingar, hämta ngt som jag ber han om eller ta på snuttran pyjamas osv.osv..
Oftast är svaret på det man sagt:
Jaha...menade du nu?

Jag menar...Om man ber ngn om något, oftast vill man väl att den personen gör det ganska omgående?
Inte om 30 minuter eller 1 timma utan NU vill jag ha hjälp.
Kan inte förstå att det ska vara så förbannat segstartat..
och visst måste det vara "killigt" detta beteende?
För när jag har ätit, så tänker jag att nu röjer jag så blir det klart och SEN kan jag lägga mig i soffan å slappa.
Inte fasiken låter man disken å maten stå "en stund för jag tar det sen..."

Tillsammans med Anneli & Jennie diskuterade vi våra mäns beteenden och det visade sig att deras beteende var ganska tydligt desamma.
Som till exempel när dom är hemma med barn en dag, då ser det ut som tredje världskriget när man kommer hem för dom har ju lekt hela dan och inte tänkt på att röja upp efter sig eller diskat undan osv. som en annan tar för givet att man gör. "Dom vill ju vara med barnet när dom är hemma"... Jo det klart att dom vill eftersom det är vi som är mammalediga. Men ändå så ingår liksom hushållssysslorna när man är hemma..tro det eller ej. Så fastän man varit borta en dag eller kväll så blir det ändå jobb när man kommer hem i form att röja och plocka. Sen kanske man har sig själv att skylla för att man gör det, men jag kan bara inte slappna av innan man plockat undan och så innan man kan sätta sig i soffan och ta det lugnt.
Hur skall man få in detta i lilla hjärnkontoret på det manliga könet?
Nästa gång som D ropar och vill att jag ska räcka honom en handduk eller ge han nytt toalettpapper då ska jag svara:
mmmmmmmmm......
Vänta i 20 minuter och sen säg:
Jaha....skulle jag göra det nu????
undrar om det är så populärt....


Rutiner Rutiner Rutiner..

Jag minns knappt om snuttran hade några "rutiner" när hon var mini. Hon mest söv...å söv...å söv.... Jag minns inte direkt heller när hon började fastna i sina just-nu-rutiner, alltså hur längesen det var hon började falla in i spåret som vi nu kör.Men jag konstaterar iallafall att rutiner är härligt!! Speciellt när dom är såhär ihållande...peppar peppar...

En dag för Molly är:

8.00.(eller 7.30 eller 9.00..eller 9.30..beroende på hur länge hon känner för att söva..) Vaknar! Ligger i sängen, eller sitter som hon nu lärt sig. Sitter i sängen å pratar med sina nallar tills jag eller D kommer å hämtar henne. Aldrig ett skrik eller någonting från denna lilla damen.
8.30 tiden - Välling i sängen tillsammans med mamma (mig alltså)
9.00-9.30 Frukost i form av gröt och ett halv smörgåskex
Lektajm!
10-12 Sover ngn gång därimellan. Lägger oftast henne platt fall ned i sängen å så däckar hon.
12 - Middag! mmmmmmmm...älskar mat! Å så får man efterätt om man äter upp (inget fusk nu Ture...;=)
13-15 Sover ngn gång därimellan.
15-15.30 Mellanmål, apelsin, yoghurt,macka..lite olika.
Lektajm!
17.00 Gröt!
Lektjam med pappa!
19.00 Välling å platt fall ned i sängen å sover tills morgonen gryr vid 8 snåret å en ny dag börjar!

Helt underbart!
Vid jul tänkte man att man kanske skulle "rubba" hennes rutiner eftersom vi var på bortaplan å så, men icke...hon följer sina rutiner till punkt å pricka.
MEN!!
måste jag tillägga.. Enda gången som man lagt märke till nu det sista är att, när vi e hos andra mammor å hälsar på så kan man inte längre bara lägga snuttran ned på golvet på en filt för att sova. Nä nu finns det andra roligare saker att upptäcka så sova hos andra under dagen fungerar oftast inte om det inte är i vagnen givetvis.
Men jag antar att det är så när dom blir äldre, svårare att slappna av och komma till ro.
Men det gör oftast ingenting för väl i bilen på vägen hem slocknar hon på 1 sekund.

En annan har ju själv blivit väldigt rutinfast.
Min morgon startar med att vakna till snuttrans vilda diskussion med Ninis. Sen hämtar jag henne eller D beroende på om han e hemma eller inte. Sen gosar vi i sängen å kollar på Nyhetsmorgon en stund. Sen går jag ned i pyjamas, gör välling. Går upp till snuttran. Hon käkar välling. Sen gosar vi en stund till i sängen. Sen bäddar jag, klär på mig, byter blöja på snuttran å klär på henne. Sedan går vi ned, jag borstar hennes hår, gör gröt å frukost. Vi tänder ljuset på bordet och räknar D-droppar. Sen röjer vi undan, leker och sedan är det dags för förmiddagsvilan för snuttran.
Sen beroende på vad som händer under dagen gör vi diverse aktiviteter. Men just morgonen är desamma rutinerna. Å det är på nåt sätt härligt, för det är våran stund hela morgonen.
Sen kanske jag inte ens skall våga erkänna men det gör jag....jo...att.....när...jag packar skötväskan så måste jag ha ett jämnt antal blöjor med...ja jag vet..det är sjukt..men antingen 4 eller 6...vet inte varför. Men jag skulle nog f-n nästan vända i dörren om jag glömt att kolla hur många blöjor jag fått med...Har inte sagt det till nån innan.. haha..men det är ganska roligt samtidigt som det är en ordentlig tvångstanke..varenda gång kan jag lova.. 4 eller 6 blöjor...Kan inte hjälpa det..Måste bara vara så! =)


Var ute vid havet å tog lite bilder på finaste snuttran!
Jag ska döda alla KRÄKIS-baciller!

Jag hör han..Han står utanför dörren å bankar..Han har nästan kommit.. Vem undrar ni?
Jo KRÄKIS!!!
för att:
Jag & Molly åkte hem till mamma & pappa för att hälsa på. Molly somnade i bilen så jag la över henne i vagnen när jag kom fram. Jag gick in å pappa var hemma. Mamma var på väg hem från jobbet..Pappa sa att han kände sig konstig.. lite rösen å trött...Jaja...inget mer med det.
Mamma kom hem å dom skulle äta middag...Pappa vill inte äta för han känner sig konstig...Lägger sig i soffan, vill ha filt å kudde.
Konstaterar att när Molly vaknar åker vi HEM! Hon sätter inte foten innanför dörren när det vankas sjukdomar..speciellt inte i form av KRÄKIS!

Åker hem..Vi äter mellanmål..Mamma ringer:
Jo...pappa spydde nu.
GAHHHH!!!
Ta hela vitpepparkorn å en whisky säger hon!

Så nu har jag duschat, måste ju bli av med kräkisbacillren som satt sig fast i mina kläder, svalt 10 hela pepparkorn och smuttat på en whisky trodde fan jag skulle spy av bara att smutta..

Kräkis får verkligen inte komma hem till oss. Jag tycker inte om han! Vill inte ha han!!
Å nu inbillar jag mig ju också att snuttran skall få det och kräkas i sömnen...å sätta allt i halsen å inte kunna andas..

Hatar kräkis!!
Kom inte hit!!!!
Stick!!!

å så hör jag han.......hur han vankar av och an utanför huset......
Satan också!En vecka som mammaledig..

Min vän Anneli - http://annelicarlsson.wordpress.com/
skrev i förra veckan om tre dagar ( har jag för mig att det var) som mammaledig.
Tänkte ge mig på att skriva om en vecka som mammaledig.
Började igår..shit va svårt det är att dokumentera allt..
Visst vissa dagar träffar man mycket folk och fikar osv. men ibland så e man "bara" hemma och gör vardagliga saker som hör ett 250 kvm hus till =) Å så givetvis tar hand om lilla snuttran.
Ska försöka att ta så mycket bilder som möjligt för att dokumentera hela veckan!
Men även oavsett vad man gör så är det svårt att komma ihåg att dokumentera, men jag skall göra mitt bästa!

Idag händer det inte så mycket, ska vara hemma greja lite och ta en promenad eller åka hem till snuttrans mormor & morfar.
Det är det som är lite grejen med att va mammaledig, ibland kan man bara göra det som andan faller på!


Försökte mig på att redigera min blogg..

fungera ju sådär....jaja...måste skaffa photoshop så jag kan ladda upp några fina bilder i header..Nån som kan hjälpa mig VART jag lägger in en bild för att få den bakom rubriken på min blogg, alltså bakom " Mitt så kallade liv"

grrrr....vill kunna sånt här!

Då var det postat!

Anmälan om dagisplats till snuttran...
Tänk vad 1 år går fort!
Helt otroligt!


Nu ska vi iväg till BVC, får skriva mer sedan!


Svåra val men that´s life antar jag.

Från första stund man föddes så började också valen man var "tvungen" att göra. Skulle jag skratta eller gråta åt alla ansikten som kom alldeles för nära inpå och nöp mig i kinderna?
Skulle jag erkänna att jag ramlat å slagit mig på knät så jag egentligen ville krypa upp till mamma å gråta eller skulle jag vara stor och stark?
Skulle jag leka med Anna eller Sara?
Skulle jag vara på lekis eller fritids?
Skulle jag välja rosa eller rött?
Skulle jag vara blond eller mörk?
Vilken linje skulle jag välja på gymnasiet?
Skulle jag röka eller inte?
Skulle jag resa eller jobba?
Skulle jag flytta eller stanna?
Skulle jag byta jobb?
Skulle jag utbilda mig?
Tusen val och vid varje vägskäl så fanns det tusen vägar att välja på... Hamnade jag rätt? Men om jag gör så? Men om jag gör si?
Tänk om jag skulle...
Skulle jag ha....
Eller....
Varje val har gjort att man nu är den man är. Varje val har skapat den person man blivit. Man skall hellre vara glad för de beslut man gjorde än ångra de man aldrig gjorde.
Idag!
Mamma!
Och det är nu ens första val som mamma ligger i ens händer.. Dagis pratar jag om...Att en enda lapp kan röra till det så i hjärnan. Tusen tankar tänk om..men tänk om...eller...
Det finns ett dagis här och det är givet att hon kommer få det bra där. Alla hennes kompisar är där och dom stormtrivs.
Egentligen ingen stor fråga, men tiden har gått så sjukt fort att man inte kan fatta att lilla tjejen skall in på dagis om ett halvår och att jag skall börja jobba. Jobba har jag ingen rädsla för. Men det är just det där att ens lilla bebis har blivit så stor att hon skall börja dagis.
Alla sa innan man fick barn att tiden gick så fort, och då visste man inte riktigt vad dom menade. Visst dagar går förbi och blir till år. Men så blev man förälder och vips... Så var ett år passerat och man undrar vart den där "bubblan tiden" tog vägen!
Stanna upp..Andas...Se dig omkring..Var glad..Var nöjd..Du lever..Du finns..Ta ett djupt andetag och glöm inte att livet är härligt!

Sova för mycket?

Hur många föräldrar till 10-månaders bebisar väntar på att dom skall vakna? Tror att det är nåt som är fel för att dom sover för mycket?
Vaknar varje morgon förundrade över att ännu en natt passerat utan att vaknat av gråt, utan har fått sova 7-8 timmar eller mer i ett sträck.
Inte vet jag...
Men jag är en iallafall en av dem och som undrar hur mycket snuttran kan sova egentligen..
Nu har hon sovit i 14 1/2 timme.... Har vart där å kollat till henne ett antal gånger men hon sussar så gott.
Kan dom sova för mycket?
Eller hur funkar det...
Hon är pigg å glad när hon är vaken och äter som en häst, så jag kan inte tro att det skulle vara nåt som är konstigt, hon kanske bara kräver mycket sömn?
För även om hon sover såhär länge så kommer hon sova 2-3 timmar på eftermiddan..
Får ta å fråga BVC om detta e normalt..

Idag åker iallafall julen ut! Ska bli skönt att få städat ut den, och fram med vårsaker..fast....det är ju 20-30 cm snö ute så egentligen är det ju nu det verkligen är jul och vinter landskap ute.. men nej jag e trött på tomtarna nu.

måste gå å kolla igen om hon verkligen inte vaknat än...

Hemma är alltid hemma tycker jag..

Idag har jag & snuttran varit i stan. Har shoppat present till Noah som fyller 2 år på söndag. Det är mycket Rory racerbil för hela slanten nu så det blev ett skärp med Rory och ett par svart byxor. Sedan shoppade vi en present till M som fyller 30 år på söndag men som skall firas imorrn lördag.
Direkt efter staden körde vi hem till mamma & pappa. Molly somnade tillslut i mormors famn, det är inte många hon gör det hos kan jag säg, men hos mormor brukar det funka. Oftast vill hon ju ligga själv och inte i knät. 
Det är skönt att komma hem, det är nästan nu efter man blivit mamma och kanske blivit några år äldre som man tycker att det är så skönt att komma hem. När man var i tonåren var det ju BA sååååååååååååååååååååååååå jobbigt att bo på landet lixom...Inga bussar å alla vännerna i stan..så boring..;=) Men nu för tiden är det bara skönt, alla mina syskon bor ju häromkring och nästan varje gång träffar man någon när man e hemma eftersom mamma & pappas hus ligger i mitten av alla de andras 3.
Så ikväll blir det hemmagjord pizza här och sedan kommer syrran å hennes familj så ska vi basta allihopa. Kanske ett glas vin slinker ned också.


Men det är ju samma sak när man vart på semester..Vad är inte skönare än att få komma hem? Lukta i sin egen hemmalukt, lägga sig i sin egen säng och hoppa på hemmarutinerna igen.
Det finns ju inget mer spännande än att heller få åka iväg.. Gå upp mitt i nattten, det är sådär kallt och man e superduper trött men man vet ändå vad som väntar. Tar bilen till flygplatsen å sedan få flyga neråt till varmare land.
Eller att ta flyget ned till alperna, dricka öl och gluwein å sola sig i alpsolen en hel vecka (gud va jag längtar efter det kom jag på....)
Men inget slåt ju längtan när man har några timmar kvar tills man e hemma igen...Vrider om nyckeln i låset å vet att nu...Nu e vi äntligen hemma igen!

Inget slår väl talesättet:
Borta bra men hemma bäst!


Vardag härliga vardag!

Ja äntligen...om man får säg så? Så är helgerna slut och man kan gå tillbaka till vardagen. Det har varit jättemys å ha D hemma och att vi har fått fira jul tillsammans med våran fina lilla tjej. Nyår har passerat och jag har fyllt år och vi har umgåtts med vänner å haft det trevligt. Men det är ju faktiskt lite skönt att det nu börjar rulla på i vardagen igen.
D jobbar 2 dagar nu sedan är det ju helg igen. Då fyller M 30 år! Skall fira henne på lördag. Då blir det väl fest igen=)

Fastän julen passerade i ett nafs och julkänslan var som bortspolad så var det ändå mysigt. Men som Anneli min vän skrev så kanske man har blivit för gammal för att ha den där pirriga känslan som man hade när man var liten å väntade på tomten. Nu känner man verkligen som man hört många säga förut: Julen är barnens högtid.
Födelsedagen min är ju som den brukar men jag fick många fina paket och skall äntligen få unna mig en timmes ansiktsbehandling!

Vintern å våren som följer kommer att fyllas med planering inför M&M:s bröllop, superkul att få vara en del av det.
Har inte skrivit så mycket om det här men det kommer mer framöver.


Idag på första vardagen själva så har jag & snuttran bakat muffins med chocolat frosting på som vi skall bjuda sy-tanterna på ikväll. Japp, för iockmed vardag så är det symöte dags igen!
Sedan bakade vi hallongrottor.
Har ätit middag, snuttran fick fisk som hon älskar.
Tror hennes andra framtand håller på att riktigt gå igenom nu för hon ville bara snutta på nappen, så det fick hon och så sover hon nu igen. Okej att hon brukar sova mycket men kanske inte riktigt så här mycket. Hon såg jättetrött ut när hon satt å kollade på när jag dammsög innan. Så jag la henne i sängen och hon bara kurade ihop sig med Ninis.
Nu ska jag fortsätta städa och sedan är det dags att förbereda kvällsmat sen kommer sytanterna. Ska bli mysigt att träffa dom igen å få en liten uppdatering. om vi syr??...jodå! Alla har sina projekt, så emellan skvallret så syr vi litegrann ;=)Världens finaste jul-tjej


MÖSS!! säger jag bara!

02.00
Vaknar med ett ryck..Det är kolsvart..Kollar på klockan : 02.01.
Perfekta tjuvtimmen!
Hör ljudet igen..
D frågar yrvaket: Va e d..?
- Hör du??
skrapandet och rasslet e där igen..Högt! Som vi inte hört innan..
D går yrvaket upp och ut i tv rummet där uppe.. Sen kommer han tillbaka, knappt vid medvetande..Men säger:
- Det är inget..sov nu!
Ja säkert! Det är ju nu det är ett ypperligt tillfälle att ligga å spåna på hur dom har tagit sig in i huset. Å speciellt in på kattvinden för det är där allt ljud kommer ifrån..
Okej, har dom kastat upp en lina på stuprännan och halat sig upp på taket, sedan på nåt sätt hackat sig in genom vinden..eller..Har dom tagit stegen och klättrat upp på garaget taket och just nu håller på att bryta upp fönstret på Mollys rum? ELLER! går dom in genom toafönstret...men då..tänker jag..att då hör vi dom för toadörren gnisslar..
Någonstans i mina tankar om hur tjuven tagit sig in somnar jag om för att:
BANG!!!
04.15..
Vaknar med ett ryck å sätter mig upp i sängen!
Okej nu är DOM inne i huset!!
D vaknar å undrar vad det är..
Jag säger att vi måste gå upp nu å tända.
Vi går ut båda två. D kollar in i klädkammarn där ingången till kattvinden finns. Det är ju där dom bor..
Jag kollar ut genom fönstret å ser SPÅR i snön!!
D kom hit!
vadå?
SPÅR!!! ser du?
vart?
DÄÄÄRR!!
precis när jag pekar kommer ett rådjur å vandrar bakom staketet...

Men jag ger mig inte..Vi måste ge ned och tända! Vi går ned båda två och spejar som två poliser..Men nej...vi fann inget konstigt..Jag kissar där nere på toa men tvingar D att vänta på mig..Sedan tänder jag å släcker i källarn bara om i fall att....
Sedan går vi upp och nu har dom säkert somnat dom också.. Ja.. dom förbenade mössen som skrämmer livet ur en mitt i natten!!


Å så var det det där med sömnen!

Vi testade ju för ett tag sedan att lägga ned Molly i sängen när det var dags för henne att sova. Hon vart ju totalt störtgalen..vet ej varför hon som alltid älskat sin säng...Men så..en kväll la vi nere henne - hon skrek - jag var där efter 5 minuter sa att hon skulle sova gav henne nallen - hon skrek - D var där efter 5 minuter - hon lugnade sig - D var där igen efter 5 minuter och hon somnade efter det.
Trots att det stack i hjärtat när hon var ledsen i 15 minuter kanske så kan man nu i efterhand säga att det var värt det för nu somnar hon som en stock så fort vi lägger henne i sängen. Aldrig ett skrik eller nånting. Somnar och sover hela natten. Inte ens orolig i sömnen är hon som hon vart tidigare. Hon tittar lite i rummet när man lägger ned henne, sen vänder hon sig på sidan, kramar nallen och somnar.
Det känns verkligen jättebra!
När vi var i Sälen gick vi bara å la henne i resesängen med napp å nallen å så somnade hon. Fast det inte var på hemmaplan så sov hon jättebra hela veckan.

Hon är så duktig!
Förra veckan slog hon sovrekord - då sov hon 13 timmar och 30 minuter =)

Min dag är alltid dagen efter!

Nyår!
Nyårsafton!
Det är då man skall vara med sina nära vänner, äta god middag, gott vin och dricka alldeles för mycket skumpa.
I år var vi 16 vuxna och 5 barn... på tok för många för min smak..Det blir ingen lugn middag där man kan sitta å småprata...lite svårt när ljudnivån blir på tok för hög.
Men det var trevligt och kul ändå. Vi åt god mat som D hade lagat.
Molly somnade vid 19 i sin vagn som vi placerade i källaren i tvättstugan..Ja vi hade babyvakten så vi givetvis hörde henne om hon skulle vakna...men hon sov hela kvällen.
Vi var hemma vid 3 tiden å då ställde sig D att skala räkor. Vi har som tradition att göra räkmackor till frukost när vi fyller år. & eftersom jag fyller år på nyårsdan blir det alltid samma pina för D att göra detta...=)
Vid 9 tiden kommer han & Molly å sjunger för mig. Får ett par jeans, en tröja, ett linne och en fotoskrivare. Precis vad jag önskat mig och jag blev jätteglad!
Resten av dagen spenderas precis som alla andra mina födelesedagar... i vilans tecken... På kvällen var vi hos M&M och planerade inför bröllopet, sen åkte vi hem vid 22 tiden.

Min dag är alltid dagen efter.. Visst det är kul att fylla år först av alla.. men ja.... det är faktiskt i ärlighetens namn inte så värst kul. Alla är bakis, alla är trötta, ingen orkar fira och ingen känner direkt för kalas dagen efter nyårsafton.
Men vi firade min dag på lördagen och det var trevligt. Men på nåt sätt så sitter ändå den här tröttheten fast och det blir lite segt.
Min dag är den första, men det är också alltid dagen efter..

Så vips var man ett år äldre och det är nytt år.
Har intalat mig några löften som jag skall försöka att hålla.
2010 blir året då våran prinsessa blir 1 år.
2010 året då M&M skall gifta sig och vi ska vara toastmaster & toastmadame..spännande..
2010 blir året då jag börjar jobba igen och Molly skall in på dagis.
Det blir ett bra år!
Ett fint år!
Ett år med en massa möjligheter!
Ser framemot det!Julen!

Har inte skrivit på ett bra tag..D har vart hemma & ledig med oss i 2 veckor nästan så det blir inte riktigt av att jag sätter mig ned å skriver då, men nu är det nytt år och nya känslor och funderingar bubblar i fingrarna. Har lovat mig själv att försöka bli bättre på att skriva oftare..

men först så backar vi tiden lite....

Julen! Redan slut och jag ställer mig frågan: Vart tog den vägen?
Saknade julkänslan och den där speciella doften man brukar ha på jul. Vet inte varför, antingen så har man blivit för gammal för den där spänningen man hade när man var liten och väntade på tomten eller så berodde det på att vi firade jul i Sälen. Vi åkte upp söndagen innan jul och bodde i en stuga på 120 kvm 14 personer. Trångt? nja...sådär men det funkade bra. Jag åkte inga skidor, var inte alls sugen på det. Vi var dock ute några stycken och åkte längdskidor...grymt kul & SVÅRT!! Ser ju hur lätt ut som helst när man kollar på TV:n hur dom åker. Men jag kan säg att det var allt annat än lätt..Vi åkte 5 km som enligt tjejen som hyrde ut skidorna skulle ta 20 minuter...jo tjena..det väl oss 1 och en halv timme eller nåt..Vi stannade dock på vägen å fikade med varm choklad och rom! =) Trodde att det bara var att bromsa sig igenom backarna precis som man plogar med utförsskidor..men icke..vet inte hur många gånger jag ramlade.. men det var kul!! Efteråt kallade vi det att vi åkt fem-milen för det kändes f-n så..


I denna stugan bodde vi på nederplan.Underbar utsikt


Julafton startade med att vi åt frukost tillsammans allihopa sedan drog några ut och åkte skidor. Jag & Molly stannade inne, sen tog vi en promenad. Molly sov i vagnen, hon verkligen älskade vagnen vi fick låna av M&M, så det är inte helt omöjligt att vi införskaffar en sådan till sommaren, så smidig och lätt att bära. På lunchen åt vi soppa, jag hade med mig klimp som mamma hade gjort. mums.. Sedan så blev det effektiv vila. Molly krånglade dock lite men somnade tillslut. Ville ju att hon skulle vara pigg när tomten skulle komma vid 17 tiden. Redan halv fem knackade han på dörren. Molly vart inte alls rädd utan satt i hans knä så snällt och petade på paketen.
Molly fick en massa paket..oväntat..=)

Vart skall jag börja?Efter paket öppningen var Molly hungrig och åt gröt. Sedan var det pyjamas på och välling och hon somnade vid 19. Då åt vi andra julmiddag och hade mys. Julafton blev ingen sen kväll, tror jag gick å la mig innan tolvslaget.

Så det var den julen. Tiden gick alldeles för fort... Nästa år stannar vi hemma och firar jul istället. Det var jättefint på alla sätt att vara i Sälen, men man saknar ändå de sina när man e borta så. Hela D:s familj å släkt var ju med men hela min familj var hemma. Nej, en jul i sitt eget hus får det bli nästa år tror jag.

Nu är den glada julen slut slut och snart åker tomtarna ut dom också!

Ett nytt år står för dörren! Spännande!RSS 2.0