Igår sprang jag maraton på typ 2 sekunder....typ...=)

Igår skulle jag, snuttran, Jenna & Nikki åka tåg ned till Lotta för att hälsa på. Jag var i god tid (för att vara vi) och jag och snuttran kom till stan vid 11 tiden och tåget skulle gå 11.20... jag körde runt som en galning för att hitta parkering nära stationen...hittade inte en enda som man fick stå hur länge man ville på.. Tillslut, typ 11.05 kom en tjej gående med sin barnvagn och skall bege sig..YES! Denna tar vi!!.. stannade bilen en bit bakom henne och hon började packa ihop.........och hon krängde...och drog och slet i denna stackars barnvagn...inte gjorde det bättre att jag stod bakom med motorn på antar jag... hon blev antagligen helt genomsvett och jag likaså när jag såg hur klockan tickade.... efter 5-10 minuter så fick hon äntligen ihop den och la in den i bilen...in med ungen i bilen och så gjorde hon en sån där "torka svett i pannan gest mot mig och vi skrattade båda två" sen så parkerade jag...Jenna ringde och frågade vart jag var...11.15....jag parkerar & skyndar mig!!
- du får köpa biljett på tåget då!
- japp..
ut i bilen, ut med vagnen, bälta loss snuttran, i me henne i vagnen, i med väskor, låsa bilen - SPRING!!!!
när jag springer på busshållplatsen kommer tåget!!!!!! och här är jag alltså redan så slut så jag vet inte hur benen skall orka...men snuttran tycker det är hur lajbans som helst...skrattar hela tiden åt mig och att det går så fort...
springer bredvid tåget fast på fel sida...hör hur Jenna ringer i skötväskan...hinner inte svara...över spåret..kolla så inget annat tåg kommer.....ser jenna..springer....undrar om benen håller? andas jag?....in i tåget - SITT!!!!
jädrar vad hjärtat slår och jag kan inte andas...
japp tack för den biljetten på att man inte är ett dugg tränad!!
Fast vi hann!!
vi hann väl knappt känna rumporna mot sätet innan tåget åkte...
Konduktören kommer efter en stund..
Jenna visar upp sina biljetter (det kostar alltså 5 kr för barn 0-6 år eller vad f-n det var...)..löjligt..) men men... konduktören går vidare och jag får stoppa henne!
Hallå..jag ville betala!
jaha jag trodde hon hade era två biljetter....(vilket alltså betydde att hon inte brydde sig om barnen..)
Till Halmstad säger jag.
hon knappar å har sig..då blir det 180 kr!
180??
jag lever upp till ett frågetecken!
det kostar väl 80?
nej betalar man på tåget kostar det 100 kr extra??
hmmpfff.....WHATT???? 100 kronor extra? Tycker ändå det kan vara okej att lägga på 3 eller 5 kr som cafeérna gör för att man betalar med kort...men vadå 100 kr extra?
(säger som Magdas pappa med norrländsk dialekt: löjligt....=)
Jag räcker sedan snällt fram kortet..
men vi tar inte kort...
nähä.....jag har 20 kr i kontanter....
Jenna har inte heller några kontanter...
Skicka en faktura säger Jenna...
Konduktören säger tillslut - jaja..ja har så mycket att göra när ni går av och så slår hon händerna över huvudet och går iväg..(vilket alltså betydde: jag kommer inte att se er när ni går av så vi struntar i detta..)
Schysst!!
Dagen som började med att jag nästan kräktes upp hjärtat såg ändå ut att bli en bra dag!!
Vi lunchade, shoppade, fikade och lekte lite i gräset med snuttran.
Sedan åkte vi tåg hem!
I fick hade jag en femkrona om dom skulle fråga efter biljett till snuttran....för... om jag inte hade haft en biljett... hade jag då fått betala 105 kronor för henne på tåget?........
åter igen: löjligt... ;=)

Kommentarer
Postat av: Lina

Haha, härligt att det alltid ska krångla när man tycker att man är i tid. Jag och Livia ska åka tåg till Nässjö nästa vecka och jag har köpt biljett till henne - trodde det var ett skämt först men nu har hon en egen biljett som det står Livia Sandersson på.

2010-06-11 @ 23:16:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0