Mindfulness!

Läste en artikel i en mamma tidning om Mindfulness. Fastnade för själva tänket och skall beställa en bok nu om detta tänkte jag.
Det är f-n viktigt att leva NU, tänka NU vad som händer och inte haka upp sig på vad som varit eller vad kanske eventuellt kommer att hända.
Man kan inte bestämma när man skall dö men man kan bestämma hur man skall leva.
Att lära sig tänka på nuet, och inte när man sitter och matar barn samtidigt fundera på att tvätten måste vikas, golvet måste torkas, fönstren måste putsas och just det ja rabatterna måste lukas - utan när man ammar så det DET man gör just då. (en bra beskrivning om hur jag ofta tänkte när man ammade, man har lätt för att sitta och tänka på alla måsten istället för att ta tillfället i akt och bara njuta av tiden då de små krypen låg vid brösten)
Bokbeställning "mindfulness i vardagen" - check!

Kommentarer
Postat av: Anneli

Så sant. Man ska verkligen leva i nuet. En bra tankeställning inför mina dagar med bebis vid bröstet, man får ta vara på tiden man har och njuta så mycket det går!

Tack för idag Maggan! Ses för sällan!

Massa kramar

2011-08-25 @ 14:42:28
URL: http://annelicarlsson.wordpress.com/
Postat av: Anneli

Ture somnade i bilen på vägen hem och sover fortfarande.. Måste varit den goda maten som han åt TRE portioner av som gjorde att magen blev så nöjd att han äntligen får sova ordentligt! Han tackar!

Kram

2011-08-25 @ 14:43:19
URL: http://annelicarlsson.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0