Ultraljud nummer 3

Ultraljud nummer 3 i ordningen.
Idag fick vi träffa läkaren som vi skall fortsätta träffa resterande gånger - o sicken läkare! Han var bara asasuperbra! Kan förstå att min BM rekommenderade honom och jag är glad att vi har fått honom. Vi pratade mycket och vi fick ställa alla dumma (vet inte om alla var dumma men man känner sig lite fånig när man frågar om man verkligen kan se könet på ultraljudet..när allt bara svissar förbi i nån gråaktig suddig dimma..) men han besvarade allt och förklarade en massor. Det är trots allt en helt ny värld med säckar, hinnor, vatten, moderkakor, förbindelser, tillväxt, tabeller, mätningar som visat sig i denna tvillingvärlden. (och nej vi vet inte vad det är för kön på dem..vill inte veta heller)
Men allt var iallafall NORMALT med dem båda två. De växer enligt kurvan, delar på det mesta men ingen tar mer eller mindre av den andre. Dom (läkaren och BM) är 99 % säkra på att det är enäggstvillingar, vilket resulterar i ultraljud varannan vecka på grund av risken som finns att den ena skall växa mer än den andre. Enäggstvillingar är också lika med två av samma kön och två små parvlar som alltså kommer se exakt likadana ut... Funderar på vad för märke man skall märka dem med...
Läkaren sa att enäggstvillingar inträffar 1 på 300 graviditeter, så visst är det coolt?! Att två sådana bor i min än så länge "lilla" mage. Efter vecka 30 kommer magen växa enormt sa han, 400 gr i veckan kommer dom då att öka i vikt... Galet...Kommer bli enorm antagligen..
Nu är det fredagsmys-stämnings dags i form av käk med K&S och På Spåret och en stor skål med smågodis framför TV:n. Gött!

Kommentarer
Postat av: Emma - mamma till Meja och Alvin

Så häftigt. Har ni hunnit smälta det lite nu?

Kram

2011-02-18 @ 19:01:10
URL: http://emmaoskrutten.blogg.se/
Postat av: Anneli

Så himla kul och spännande!

Här blev det också På spåret! En klassiker på fredagen!

Ses på måndag!

Kram kram

2011-02-18 @ 21:27:53
URL: http://annelicarlsson.wordpress.com/
Postat av: Ingrid

Å va kul! Två likadana!

2011-02-19 @ 17:27:41
URL: http://www.ingridbloggar.blogspot.com
Postat av: Alexandra - Uppsalas största blogg

hej jag har en tävling där du kan vinna ett valfritt smycke! du får supergärna vara med: klicka på länken här under :)

http://vadfanskajagheta.se/2011/february/tavling-13-vinn-valfritt-smycke-fran-bstor.html#comment

2011-02-25 @ 11:46:06
URL: http://vadfanskajagheta.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0