Arbetartyperna

På arbetsplatserna lär det finnas följande typer:
 
  • FlitigaFreja - jobbar flitigt som bara den. Gör det hon skall enligt rutinbeskrivningen. Hon är flitig - håller lunchtimmen på minuten och på hennes skrivbord är det rent,snyggt och uppstädat. FlitigaFreja ser flitigt till att hålla hennes mailbox tom och sorterar mailen i olika mappar så fort hon flitigt gjort klart sin uppgift.
 
  • BitterBritta - bitterbrittan gnäller över det mesta, chefen är knäpp, hennes kollega fattar INGENTING, blommorna i matsalen har feeeeeeeel färg, stolarna är obekväma, datorn är så seeeeeeeeeg, kollegorna kan inte samarbeta, lönen suger, telefonen är trög och allt bitterbrittan gör själv är ju givetvis det enda rätta och enligt henne själv är hon ju bara hur grym som helst på allt!
 
  • OsynligaOlivia - hon finns där, men säger oftast ingenting. Tar sällan åt sig beröm, på fikarasten är hon tyst som en mus och oftast gömmer hon sig bakom dataskärmen. När hon slutat har ingen märkt att hon har gått. OsynligaOlivia dyker upp när man minst anar det och lika fort är hon försvunnen igen. OsynligaOlivia arbetar på i sin takt, jobbar på i sitt eget tempo och har väldigt svårt för att anpassa sig till gruppen.
 
  • SkvallerSofia - hon vet allt om alla. Hon har alltid de senaste ryktena om vem som hånglat med vem på julfesten, hon vet alltid vem som ska få sparken innan personen själv i fråga vet det, hon har koll på likväl städaren som chefen på huvudkontoret. Det inte SkvallerSofia vet om rykten och skvaller vet ingen. Under sina 8 timmar på jobbet ägnar hon mest tid åt att springa runt bland sina kollegor för att sprida vidare rykten eller slå ett telefonsamtal till vänninan för att skvallra ännu mer.
 
  • LatLina - hon är så lat och hatar egentligen att jobba. Hon suckar när hon får ett problem som tar tid. LatLina önskar helst att arbetsdagen bara ska försvinna så hon kan få åka hem. Att vabba är det bästa LatLina vet, för då slipper hon ju arbeta. Förändringar i arbetet avskyr hon. Hon är ju där för att endast göra en arbetsuppgift och ber man henne hjälpa till med något rullar hon med ögonen och frågar: varför då?
 
  • BästaBarbro - här har vi henne. Den bästa av alla bästa kollgeor. Hon är rolig, smart och älskar sitt jobb. Hon tar utmaningar och extrauppgifter på allvar och vid problemlösning anser hon att bara ett leende kan lösa det mesta. BästaBarbro arbetar intensivt och försöker alltid få med hennes kollegor i samma anda som henne. BästaBarbro hjälper alltid till och visar gärna lösningar. Älskar vi inte bara alla BästaBarbro.
 

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Ja vill va Bitter-Britta!

Svar: haha, säkert..
Margurite

2012-10-15 @ 15:25:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0