För första gången...

Kom på mig själv precis...
Sitter i soffan, en kopp kaffe i handen, läser nya tidningen "Mama", musik i högtalarna och TV:n e på, snuttran sover.. och jag...jag bara gör ingenting! och det känns så JÄVLA BRA rent ut sagt!
Och utan att få dåligt samvete för att jag inte gjort ditt eller datt...inga röster i skallen som säger: Sluta tänk om nån ser dig! Gå å röj med dig! Sitt inte bara här!! Du måste göra det, och du måste göra så!
För första gången på nästan ett år tog jag tid till mig och slappnade verkligen av för att läsa en tidning och dricka kaffet och bara vara!

Och herregud vad skönt det är!


Tack Sverige för denna valmöjligheten till att kunna vara hemma med sitt barn hur länge man vill och kan!


För ett år sedan...

Kollade in på min gamla blogg:
http://blogg.aftonbladet.se/2070

och då skrev jag såhär för ett år sedan:

13 februari:

Igår kväll så hade jag nog de mest "kraftigaste" förvärkarna. Kändes som riktig mensvärk och det "tryckte på neråt". Igårkväll så höll liten på precis som den brukar, förstår inte hur mycket plats den har egentligen. Det borde ju faktiskt vara ganska tajt där inne nu men liten beter sig som om den hade all plats i världen och tar inte hänsyn att mamma tycker det är obehagligt när den spänner ut rumpan så hela magen blir helt skev.
Den busar och har sig och sparkas till höger och vänster hela kvällarna.... helt otroligt..
Inatt sov jag dock bra och vaknade först vid 03.00 ungf.
Idag känns det också mer än det gjort innan, trycker mer än det gjort innan.

Imorrn ska vi till Jennie & Denny, men D har bestämt tillsammans med liten att den är välkommen att komma på söndag klockan 12.00.. Förstår inte varför han inte vill att den ska komma imorrn... undrar om det kan ha nåt med det alkoholhaltiga intaget han är rädd för att behöva undvika imorrn kväll... =)
Men enligt honom så har dom en överenskommelse om att liten kommer kl 12 på söndag... så ja vi får väl se...
Jag tror dock att det dröjer två söndagar till innan liten kommer. Har ställt in mig på att gå över tiden till MAX! Lika bra att tänka så..

Vad står på schemat idag?
Ska måla om tvåttkorgen som nu istället kommer bli en leksaks-förvarings-låda!
Sen ska jag åka å hälsa på brorsan och Noah i eftermiddag tänkte jag.
Sen är det ju faktiskt skidor på TV nästan hela dagen =)
Ser ut att bli fint väder iofs, borde ta mig en nypa luft. Men jag orkar faktiskt inte gå några längre promenader längre så jag sticker ut huvet på balkongen... räknas det som att få frisk luft?...hmm...
ja ok då... kan väl offra mig att gå till Kvantum just för att inhandla fredagsgodiset.. =)


2 mars:
(3 dagar kvar till snuttran föds)

13 dagar över BF
ja vad säger man...
Har börjat undra om jag verkligen är gravid..? =) Eller är det kanske en jättestor fis som fastnat i magen..?
Nej då..liten vill helt enkelt inte komma ut, så det blir besök till läkarn på onsdag trots allt.
Har ställt in mig på det och att jag kommer få gå en vecka till säkert innan liten finns hos oss.
Längtar så man blir tokig. E så rastlös så jag vet inte vad.Å så e jag trött på min lilla mage nu faktiskt, den e som sagt inte så stor men ändå..jag vill ha det som finns inne i magen NU!

Var på Baby-Barn mässan i Göteborg i lördags med Mia & Sara. Fanns jättemycket fina kläder men lite svårt att köpa när man inte vet vad det är för kryp som bor i magen. Men jag köpte iallafall en body och ett par svarta mys brallor med Laban på, + en mössa.

Igår var jag och Mia ute å gick nästan hela dan, men det verkar inte ha gett några resultat ännu. Ska bege mig ut snart och tänkte faktiskt laga lunch idag.. (=kors i taket) Antingen blir det torsk eller korv-stroganoff.

Fan va jag vill ha bebis nu om jag ska vara ärlig..
Å så tycker jag inte om läkare....=(




Känns så himla längesen... Tänk att snuttran låg i magen då.. Oj vad tiden går fort!


Hon vet vad hon vill!

Snuttran har den senaste tiden börjat visa en sådan oerhör VILJA! Hon blir totalt galen om nåt går emot henne.. Då sparkar hon och skriker.. Jag tycker inte alls om det här humöret hon har börjat visa. Som igår: Hon, Elin & Anton satt på golvet å lekte "gröt-kalas" som Elin sa. Anton matade Molly med en sked med vatten och lite då och då tog han sig en slurk själv. Men så fort han tog skeden själv och inte matade Molly blev hon helt tokig. Sparkade och verkligen skrek typ: GE MIG VATTEN NUUUUU..jag blir GALEN!!
Vi sa att Anton kan du inte ge Molly lite?
- Njaeejjjjj... sa han då..
haha..
så himla sött.

Vet inte varför hon har börjat få sånt humör..Antar att hennes tålamod är från hennes far..för det existerar verkligen inget tålamod hos honom.
Jag försöker mest hålla mig lugn, prata med lugn röst och säga till henne att hon skall lugna ned sig. För hon kan bli helt galen helt plötsligt när hon ligger på skötbordet å skall byta blöja tex. Eller när vi skall ut och jag ska ta på henne raggisarna. Jag tror inte att det hjälper om jag liksom blir arg och skäller..utan hellre försöka prata med henne och säga till henne att lugna ned sig.
På ett sätt är det väl bra att hon liksom visar egen vilja och att hon vet vad hon vill. Ingen mes-tjej här inte. Men det får finns gränser, leker man gröt-kalas så får man ju vänta på sin tur på gröten liksom..

Jag & D har en mycket gemensam syn på uppfostran. Nej skall verkligen vara NEJ och det skall hon veta.
Tonläge är ngt som jag försöker markera tydligt med när hon gör nåt som är fel. För då vet hon verkligen att när mamma ryter så då gör hon verkligen nåt som hon INTE får. Som att putta på stolen nedför trappen eller hänga vid räcket i hallen och kladda på glaset eller att peta på ugnen. Markerar man tidigt och tydligt att det är fel och farligt då lär hon sig ju det.
Visst barn skall upptäcka men jag tycker ändå att det skall finnas gränser. Man skall veta att ugnen är farlig och inget man skall leka med.
Kanske hårt, men i min mening så är tonläget det viktigaste. Att säga med sin vanliga röst och snällt säga: nej men Molly den får du inte röra...
Det förstår hon ju inte..Då pratar ju bara mamma som vanligt och allt man tillbaka är ett flin och så fortsätter hon.
Istället säga med annan ton: NEJ, Molly AJJA!
Då slutar hon, tittar, och kanske försöker igen, men då är man där igen och så antingen börjar läppen darra. För hon tål verkligen inte att man säger till henne, eller så kryper hon därifrån.

Uppfostran är ngt jag ser framemot. Det är roligt varje dag, både att lära henne rätt och fel men även att lära henne att klappa händerna, visa navlen osv.. Det är så oerhört kul att mer och mer börja upptäcka att vi kan kommunicera med varandra. Och det kommer ju bara bli mer och mer, för snart kommer pratet säkert.
Ja jag ser verkligen framemot varje dag tillsammans med henne!
Att vara mamma är ta mig fanimej det bästa som finns ;=)



Vann jag kampen?

Molly har de senaste nätterna lurat oss i fällan genom att tro att hon inte kan sova i sin egen säng längre. Hon har blivit galen så fort vi lagt henne i hennes säng. Men efter i söndags kände vi att Nä nu får det vara bra. Det här har ju blivit till en stor grej som hon gör. Hon förstår ju att blir hon galen så får hon sova mellan oss. Visst är hon sjuk eller rädd så givetvis får hon sova mellan oss. Men när hon är frisk och inget annat konstigt så skall man sova i sin säng, det är vad jag tycker iaf... Och grejen är den att alla parter sover mycket bättre om vi får sova ensamma och hon får sova i sin säng. Annars ligger man där, vaknar av en fot antingen i pannan eller i magen och så vänder man å vrider på sig rädd för att lägga sig på henne och man sover liksom inte så där djupt å skönt som man gör när hon sover i sin egen säng. Och jag upplever att hon sover på nåt sätt oroligare även om hon ligger mellan oss. Visst hon blir lugn när man hämtar henne när hon drömmer mardrömmar, men annars ligger hon där mellan oss, tittar på klockan i taket, tjötar och försöker leka när det är mitt i natten.
Så igår fick det vara nog! Redan när D gick uppför trappen med henne när hon vart jättetrött så började hon gnälla... Han la ned henne i hennes säng och hon blev störttokig... Jag gick upp, satte mig bredvid hennes säng och höll henne i handen och spelade speldosan. Då vart hon lugn. Sedan gick jag ut och sa att nu skall du sova och att mamma är här. Hon blev galen... D gick dit igen.. Satt bredvid henne och hon var lugn. Hon höll precis på att somna så han tassade ut ur rummet.. Hon gnydde till precis som för att protestera.. Sedan somnade hon och vaknade kl 06.20. Då hämtade jag henne och vi sov till 7.30. Alla utvilade och pigga å glada!

Nu har jag precis vart uppe å lagt henne igen för hon var så trött. Och åter igen, precis som för att protestera, så gnydde hon och var lite ledsen när jag närmade mig sängen. Men sen blev hon tyst....men nu hör jag henne att hon håller på att kasta ut napparna ur sängen... Men snart somnar hon nog.

Vet inte om det är nån separationsfas hon går igenom igen..Hade ju en sånhär period för ett tag sedan. Men den gången vann vi och vi kommer vinna denna också. Skall bara få henne att förstå att vi finns här även om hon sover i sin säng.

I morse snöade det så jag såg knappt ut så jag satte mig för att göra en fotobok som snuttran skall få på sin 1-års dag..1 år!! helt sjukt...men men... iallafall...när jag nu vände mig om och kikade ut så strålar solen! Får allt bli en promenad sedan, för man blir änna trött på att bara vara inne hela tiden!


Den bästa möhippan EVER!

Fredagkväll:
Jag & Sandy har båda ont i magen, dels på grund av när vi tittar ut så är det fanimej snö överallt..det bara vräker ned.. Sedan känner sig Sandy dålig, lite hängig och trött.. Och vi vet att Mia även känner sig dålig och fick gå hem från jobbet.. Möhippan kommer gå åt skogen..Vi dukar och ser en bil komma..MIAS bil!!?? Vi springer runt så två yra hönor..vad gör vi..vad gör vi...vad gör vi... Plingplong..Det var Sara som kom med Singstar spelen...Jisses! Hjärtat i halsgropen ELLER!!
Möhippan går verkligen åt skogen...får nästan krypa fram till bilen i all snö...
Väl hemma i min soffa ringer det på mobilen kl 22... skyddat nummer.. Jaha nu ringer Glenn å avbokar... Han ville checka läget för imorrn och meddelar att det är ju mycket snö.. Jo tack =) Men vi konstaterar att vi kör på och gör det bästa utav det.

Kanske skall backa tiden ett tag, typ några månader tillbaka då allt började... Jag får en idé att det skulle vara rätt coolt om Glenn Hysén skulle skjuta straffar på Miapå hennes möhippa, dels för att hon är målvakt i fotboll och dels för att hon en gång sagt att "Glenn Hysén e min idol"
Efter många mail fram och tillbaka via jobbet så lyckas jag! Jag får tag i Glenns nummer och ringer upp han.. Han är jordens goaste gubbe och ställer upp till 100 %. Månader passerar och vi har rätt många samtal. Han ordnar med fotbollsplan och ringer å frågar vad han ska ha på sig =) Det kommer bli super känner jag!
Sen kommer snön.....
å det snöar...
å snöar.....
å snöar.....

Lördag 20 feb:
Mamma ringer 07.00...
Är ni säkra på att detta verkligen går att genomföra?
Pappa är typ insnöad.. Och det är just pappa som skall köra oss i bussen upp till Göteborg..
Efter några samtal, dels från personer som sitter fast i snön och pappa som tillslut lyckas skotta sig ut, så ger jag mig av till Sandy..
Vi är helt stissiga och magen känns ut å in.. Vi tar en mintuu för att det skall kännas bättre..
När Marianne väl lyckas skotta ut sin bil så beger vi oss ned till Mia. Vi överasskar henne med visselpipor och ringklocka. Hon ser inte alls laddad ut för varken möhippa eller alkohol. Men efter hon packat sin väska och hon fått lite andra kläder på sig är hon på G och kommer vara detta under hela dagen och lkvällen! Mia e grym!
De andra i gänget möter upp vid bussen och alla är gula & blå och temat cheerleaders funkar trots all snö!
Vi åker iväg!
Lägger ett sms till Glenn att vi e på g.
Han ringer upp å säger att han sitter fast med bilen.. OH NO!! Men det är lugnt säger han, han tar en promenad ned till Heden där vi skall träffas.
När vi närmar oss Göteborg säger jag att vi har en viktig match framför oss och att personen vi skall träffa är en gammal idol till Mia.. Hon ser förväntansfull ut, och mycket förvånad.. Tror att hon trodde vi skulle till nåt lekland eller nåt å göra femkamp eller så.. När vi svänger in på parkeringen ser vi Glenn och alla ger av ett glädjetjut.. haha..
Trots all snö, det var typ upp till knäna.. Så kommer vi alla ut på en plan, och Glenn lägger några straffar på Mia. Sen leker vi en fotbollslek och sedan kör Glenn en annan nicklek med oss alla. Han ger sina hälsningar till brudparet och frågar sen om vi kan köra han hem! Så där sitter han i våran buss med Mia i sitt knä. Dom skålar i jäger och Mia får ett par fotbollsskor av honom. Ingen ser lyckligare ut än Mia!
Sedan säger vi hej då å tackar honom för att han ställde upp!
Sedan beger vi oss mot Kungsmässan och Mia får sälja Gekås prylar! Hon bjuder upp till 100 % å det är så kul!
Efter hon sålt klart sakerna och fotat de uppdrag hon skulle beger vi oss hemåt. Vi käkar baguetter i bussen. Dock så ringer tjejen som skulle ha sexpartyt hemma hos mig och ställer in. Hon sitter fast i snön och kan inte komma. Under tiden ringer Glenn å tackar oss härliga tjejer och är glad att han fick vara med!
Tacka oss?? Tack som fan själv säger vi =)

Sedan blir det skumpa, fika och allmänt kackel fram till 17. Då kommer Anna och har en sminkutbildning för Mia. Vi andra pyntar oss och sedan är det dags för poängpromenad i snöstormen. Middag hos Sandy och Singstar och drinkar resten av kvällen.
03.00 är man trött och har fått lite för mycket vin. Somnar gott och nervositeten i magen är borta.
Nu är det över!
All planering vi lagt har utformat en perfekt dag! Ett minne för livet!
All tid och pyssel vi lagt har gett oss det vi ville! En otroligt rolig dag!
Nu...väntar bara den stora dagen..
Å då skall man ställa sig upp å prata inför 150 pers....oh my... oron i magen kom helt plötsligt tillbaka..

Det var lite snöigt..


Skål Skål!


Me and himself =)



Söndag morgon:
Glenn ringer å checkar så att vi överlevt kvällen =) Sicken kille!
Vi överlevde!
=)


Måste ju berätta om finbesöket igår!

Innan jag börjar städa måste jag ju berätta att Mollys kille Ture var här igår. Vi åt frukost och sedan gick vi på promenad. Båda barnen somnade men Ture kände att det vankades mat och vaknade när vi kom hem. Men Molly sov...å sov....å sov i TRE timmar...?hmm...
Men vi andra åt, eller rättare sagt jag & Anne åt fisksoppa och Ture åt flygande Kalle. Molly fick fiskgratäng när hon äntligen vaknade. Ture undrade liksom vart värden var nånstans? Ligga å sova ute i vagnen när han ändå kört ända från Långaveka.
Men eftermiddan satt dom så fint å lekte och skulle helst ta varandras legobitar. Ture var i himmelen när han fick leka med Mollys "lekmobil" som är en riktig mobiltelefon.. Och han tyckte även att Torsten var fin att leka med!
Men att tugga på lego var bäst!


Hallå Ture kan jag få den?!!
Ture säger: shit va jobbig hon eeeeeeeeeeeeeeee..låt mig få tugga!


Men om du tar blå så tar jag gul??


Alla nöjda!


Men Ture! Man ska inte ÄTA lego man ska ju bygga me det!



En dålig natt!

Snuttran vaknade vid tolv tiden å var jätteledsen. Tror det var nån mardröm som skrämde henne. Gick inte att få henne till ro igen i henne säng, så hon fick hänga med in till våran säng och hon somnade direkt. Otroligt vilken trygghet man märker att man ger..Hon kände direkt att jag låg bredvid henne å höll om henne å så kunde hon somna in. Jag var så trött så jag orkade inte gå tillbaka med henne till hennes säng. Hon sov oroligt från å till så det var gott att ha henne bredvid sig å lugna henne när mardrömmarna satte fart. Bara hålla om henne, hålla hennes hand eller klia i hennes hår. Så vet hon att mamma är där.
Vaknade dock av D:s väckarklocka vid halv sju...sen somnade hon aldrig om..Låg å tjöta och hade sig tills hon verkligen hade väckt mig..
Nu sover hon och jag skall passa på att STÄDA! Måste köra ett röj nu känner jag.
Har redan hängt ut sängkläderna och fixat med lite nya kort i våra ramar men nu är det dammning och dammsugning och städ på 1 av 3 toaletter..De 2 andra har jag faktiskt gjort i veckan=)
Kan städa dygnet runt i detta huset känns det som...byggdamm överallt tycker jag..

Städa sen får vi besök i eftermiddag i form av Madde & Evelina. Tror allt jag tar upp några chokladsemlebullar...mmmm...


En är alltid en och två är alltid två

Jag & snuttran är precis hemkomna från kompisarna Oliver & Max. Dom har lekt hela dan och nu sover snuttran. Blir änna trött på att vara uppvaktad av två killar hela dagen.
Oliver & Max är tvillingar. Och deras mamma gör ett superjobb måste jag säg...
Asså det är ändå stoooor skillnad på att ha en liten illbatting, på att ha två små illbattingar.. typ dubbelt upp ;=)
När det är matdax då skall maten helst vara serverad för fem minuter sedan annars blir det två barn som skriker. När den ena hade sketet ner sig å var nybytt då var det dags för den andra att skita på sig och så rulla det på..Tror att på dom timmarna vi var där så sket dom ned sig 4 ggr.. Okej snuttran kan oxå bajsa ofta..men ändå..
Men det är alltså dubbelt av allting, har man bytat så är det bara att fortsätta med nr 2. Har man matat är det bara att fortsätta mata. Skall man byta kläder eller ta av eller ta på kläder är det bara att fortsätta. Åsa deras mamma berättade att hon inte har sovit en hel natt på 1 år nu.. Otroligt att hon ens står på benen tycker jag. För det är så, vaknar den ena så när man precis har sövt honom, så vaknar den andre, och så rullar det på.. (visst man behöver inte vara tvillingmamma för att inte få sova, finns givetvis andra mammor som aldrig får sova även om dom har 1 barn, men just det där med att har man precis sövt den ene så vaknar den ande och så håller det på så varannan timme..)
Super-woman säger jag bara!
Man märker hur "lätt" man har det när man har en liten att klara av och ta hand om. En liten som kryper omkring och som man får vakta så hon inte river ner nåt. Men två..asså man har ju ändå inte 4 ögon, utan med sina 2 skall man passa två små yrväder som drar omkring.
Det är imponerande säger jag bara. Att ha tvillingar!
Vi pratade om att det kanske kommer bli bättre när dom lär sig gå och kan på nåt sätt ta hand om sig själva lite mer. Inte behöva mammas uppmärksamhet hela tiden utan kan gå å hämta leksaker och vara lite mer självgående. Just nu är dom i fasen då dom helst vill ställa sig upp utmed allting och gärna ramlar omkull å slår sig, då kan man ju inte lämna dom precis. Visst sen har man två små yrväder som springer åt varsitt håll. Men det behöver ju inte bli så. Man kan säkert lika mycket få springa efter ett barn om man nu "bara" har ett.
Men det är ett grymt jobb med tvillingar i denna småbarnsperioden tror jag och Åsa är bara grym som klarar det så galant måste jag säg!
Just det tex att bara gå på kalas/fest, då är det två stycken som man skall få i säng och natta på okänd mark och två stycken som man skall försöka få till ro. Förstår när tvillingföräldrar säger: vi orkar inte..
Max & Oliver är jättefina killar och dom är supergoa killar. Molly sa till dom att dom skulle lära sig att sova på nätterna ändå. Får se om dom lyssnade på henne ;=)



Finaste Oliver & Max..eller var det tvärtom...hmm...=)


9 februari - då lärde jag mig krypa!

9 feb: Det var en fantastisk dag!
Jag var på jättebra humör och jag har faktiskt försökt ganska länge men inte riktigt förstått HUR jag tar mig från A till B.. Har hängt och slängt med ben och armar men liksom inte fått in den rätta tekniken.
Men så..efter lunch när jag var mätt och go. Så la mamma ut nallen och nappen som lockbete..och VEM kan motstå det när man är sådär eftermiddagtrött?
Jag kollade långt om länge på nappen och nallen som låg där utom räckhåll...Skulle jag gnälla?? Nej, spelade ingen roll för då flyttade bara mamma nallen ÄNNU längre bort...
Jaha..okej då..
Hmm...Ställer mig på armarna...men benen HALLÅ!! häng me här nu jag vill verkligen ha den där nappen...ååå...hej.....åååååhej..ååååå.......hej......ja sådär ja!! Känner hur benen släpar sig med efter jag dragit armarna framåt.. jag rör mig! mamma kolla!! det går FRAMÅT!!! YYÄEEHHJJJJ!!!


Ser ni nappen...den e inte så långt borta men jag måste dit!!


Fuskade lite å slängde mig men då flyttade mamma bort nallen.....


Nu e jag verkligen på G känner jag...
(å nappen på fel håll i vanlig ordning)



yes! I can do it! I can do it! Benen come an!!!


Äntligen i mål!!

Fantastiskt roligt detta! Måste hålla på hela dan!


11 feb:
Nu har jag fått upp farten! Och mest tycker jag om att vara på ställen som jag inte får, som tex. i hallen å leka med alla snö-smutsiga skor, och helst av allt sitta i hallen å reta mamma eftersom dom inte köpt nån grind ännu utan har lagt en stol där..Jag tänker ju liksom inte ramla nedför trappen, det fattar jag ju, men ändå kul att reta mamma. Sen är det också kul att hänga vid dom stora fönstrena och klena ned, och att krypa in på pappas kontor och dra i alla sladdar och riva ned, och att slå med alla dörrar är ju också kul, men det verkar som att det är farligt för när jag gör det så ryter mamma å pappa AJJAA!!, får väl komma på nåt annat då..Har försökt att hänga mig i lådorna i köket, men dom är ju SÅÅÅÅ tunga, men tror nog allt jag får upp dem en dag.
Leka med leksaker??? Nej!! Varför gör det när jag nu upptäckt en helt ny värld. Leksaker är överskattat! Mycket roligare att inte lyssna på mamma och reta henne...
Det har ju bara gått 2 dagar så jag kommer nog allt kunna lyckas reta gallfeber på henne ett bra tag..för lära mig gå?? nääää varför det liksom? Och när jag väl känner för det kommer jag ju VERKLIGEN utmana mig själv till större bredder...ni vet..vårt hus e RÄTT stort.....hehehe..

När Ture kommer på Tisdag så skall jag lära han allt jag kan!

Nu måste jag ut i hallen igen å käka lite på pappas stora vinterkängor..Dom e ju bara så balla!

// Molly


Kan man vara sur på sin 11 månaders dotter?

Jag vet inte vad de är för "arier" (som min farmor hade sagt) "arier" tror jag betyder "dumheter" ungefär, som snuttran håller på me på nätterna... Vid 23 vaknar hon oftast och har sådana mardrömmar så hon är jätteledsen. Man bara ser i hennes ögon: Mamma rädda mig!!
Så fort man tar upp henne så somnar hon i famnen, antingen går det bra att lägga ned henne och så somnar hon i sin säng eller så märker hon att man lägger ned henne å blir jätteledsen. Sen håller man på så ett tag och antingen vinner jag eller så vinner hon och får hänga med till våran säng. Somnar hon om så vaknar hon igen vid 3-4 tiden, och då har hon för sig att hon skall vara vaken! Ligger å snackar, slänger nallen hit å dit eller försöker väcka mig eller D på nåt annat sätt.. Efter två timmar blir man aningen trött på henne å lägger henne i hennes säng. Hon är ju alltså så trött så hon inte vet vad hon heter, hon kliar sig i ögonen och gäspar hela tiden, men ändå skall hon stå emot och inte sova! När man lägger henne i hennes säng så kurar hon ihop sig och blundar, men så fort man tar ett steg ut ur rummet börjar hon gråta..
Vid 5 tiden var jag så trött på henne efter 2 timmars krångel i våran säng, så jag la henne i hennes säng, hon sov, men vaknade så fort jag kurat ned mig i min säng.. D blev då lite irri och gick upp, sa med lite arg röst: Molly nu ska du SOVA! sen tog han upp henne och hon somnade på tre röda på hans axel.. Han la henne i våran säng och vi sov till 8...
Fattar inte varför hon fått för sig att hålla på såhär vid 3-4 tiden..Okej för mardrömmar men inte det här buset hon börjat med och att hon dessutom är jättetrött men vägrar somna..
En annan är ju aptrött vid den tiden så man blir ju bara sur på henne..
Var lite sur på henne i morse när jag vaknade men efter man tittat på henne i 3 sekunder och hon sitter å headbangar med en t-shirt över huvudet kan man ju inte annat än bara glömma det som varit..
Tror inte man kan vara sur på sin 11 månaders dotter?..eller... jo inatt var jag sur faktiskt..

aj..aj..aj...

I förmiddags hade vi fint frukostbesök i form av Helena & Charlie. Jättemysigt att få snacka av sig lite. Var längesen vi sågs. å Charlie var ju en riktig going. När han skrek så tittade Molly lite konsigt på han men sedan brydde hon sig mest om att få käka köttbullar..
Innan lunch begav sig dom hemåt å jag å snuttran käkade innan vi packade ned henne i pulkan. Otroligt vacker väder det är idag. Strålande sol och bara så härligt. Snuttran blev trött i pulkan så vi fick vända hemåt å lägga henne i vagnen. Jag tänkte jag kunde passa på att skotta på garagettaket. Jajemän..Tog ett tag innan jag fattade hur jag fick upp stegen...vi har en såndär ihopfällbar...Men tillslut! Skam den som ger sig...med lite skakiga ben så kom jag tillslut upp på taket....I över en timme skottade jag och det är fortfarande inte klart. Men helt plötsligt när jag stod där uppe så var det som om nån satte en kniv i magen och så kom den...mensvärken...Asså det kanske inte är så trevligt att skriva om men sedan jag fick barn så har jag sån sjuk mensvärk.å då menar jag SJUK värk!! ..Man vill bara gå å lägga sig å dra nåt gammelt över sig.. Skulle egentligen vart på middag hos tjejerna ikväll men jag känner bara att jag vill ligga hemma med en varm filt och inte umgås med nån. Får träffa dem en annan gång. Känner mig inte alls social för fem öre.. Kan inte fatta att det bara kan göra så satans ont.. Det är sån jobbig smärta mä..man kan liksom inte göra så mycket.. aj..aj...aj...säger jag bara... vill inte mer...
Nu får D ta resten av snön som säkert snart river ned hela garaget..sjukt tungt det var..Å snön på uterumstaket ska vi inte snacka om..jisses..det faller säkert snart. Får verkligen inte hoppas det men där är ju säkert 1 1/2 m snö på taket..

Nu ska jag lägga mig..snuttran sover men hon vaknar säkert passande perfekt när jag virat in mig i filten..=(
nu mår jag illa också...

å just det ja...blir inget stockholm i helgen... M&M e fortfarande sjuka..=( Tråkigt men men..vi får boka en annan helg bara!



Stockholmsplaner..

I helgen skall vi åka till Stockholm med M&M..Det är planerat sedan läääänge. Vi brukar göra en tripp en gång om året utan barn och bara ha det gött.
men..
tro inte att den förbannade kräkisen intagit deras hem...GAHHH!!!!
Hoppas hoppas hoppas hoppas dom blir friska innan fredag så vi kommer iväg..Har sett framemot att komma hemifrån ett tag nu och det skulle bli så mysigt..Få bo på hotell, äta hotellfrukost, gå på stan, käka gott, dricka vin...
Krya på er nu så vi kan dra!
Hatar kräkis!! Kan den inte bara försvinna!!!

Natten vet jag inte vad snuttran höll på me...vid 3 tiden vaknade hon å var ledsen. Tog över henne till våran säng...då hon verkade tycka att vi skulle ha en pratstund..Det tyckte INTE mamma och pappa.. I över en timme låg hon å tjötade och kastade nallen hit å dit..Sen blev jag trött på henne så jag gick å la henne i hennes säng..Somnade på tre röda.. Men vid halv sex tiden var det dags igen..D hämtade henne och hon somnade på vägen till vårt rum.. Sen sov hon till 7.. Vet inte vad hon har för sig nu på nätterna. Verkar vara mycket drömmar och intryck som väcker henne.
Får inte bli nån dum vana heller, att hon vaknar och vet att om hon skiker så får hon komma till våran säng. Men det blir det säkert inte. Hon är ju snart en stor tjej som har mycket tankar och funderingar att bearbeta under natten. Och ibland drömmer man mardrömmar, det gör vi alla, och då får man faktiskt SOVA mellan mamma å pappa.. INTE prata å leka mitt i natten, det är inte tillåtet tycker vi.


Molly + Ture = Sant


Är dom inte bara för söta?
Molly & hennes kille Ture?
Molly skall ofta ha nappen åt fel håll, å det är ju för sött!
Man kan ju inte annat än bara älska dom här sötisarna!




Varje morgon hälsar Molly på Ture som hänger ovanför skötbordet!
Numera så sitter hon på skötbordet skrattar å pekar på Ture.
Hon har mycket prat för sig och snart tror jag nog allt hon kan säg Ture tillockmed ;=)




Det här är längsen, men jag tror Ture redan här tycker att Lucas borde flytta
på sig så han får ha Molly för sig själv ;=)






270 kvm...hyra städerska? ja tack!

Har precis städat i källaren..kan inte fatta att det kan bli så förbannat smutsigt där nere. Vi är ju aldrig där nere liksom,eller ja i tvättstugan å pannrummet springer man ju tittsomtätt. Men asså...att HELA källarn skall bli smutsig kan jag inte förstå.
Kan lova att jag tömde MÖRKBRUNT städvatten 2 ggr.. äckligt. Men nu så skall det vara rent! Nu har jag bara 2 plan kvar...suck...Asså nu fungerar det ju när man ändå bara går hemma... Men tänk sen då..när jag börjar jobbar 80 % och D jobbar ju 100.. När skall man hinna med allt då? Antar att man verkligen prioriterar ledighet på helgerna då å inte vill hålla på med städning hela helgen. Man löser väl det och hittar kanske mer energi på kvällarna å får göra det då. Men just nu funderar man på hur tiden skall räcka till till allt?
Å just nu orkar jag inte städa mer - så hyra en städerska? ja tack!
Men troligtvis blir det inte så så jag får knega på...men det får bli en annan dag. Lusten att städa försvann..

Till hösten...japp då börjar man jobba. Å jag kan inte säg att jag inte längtar för det gör jag! Mitt största orosmoln för tillfället är att snuttran inte skall få plats på dagis bara.. Här finns bara ett dagis och på det är det massa barn, och tydligen inte många 6 åringar som försvinner till hösten. Tänkte jag skall ringa i mars-april å se hur utsikterna ser ut för våran del. Antar att dom ännu inte har kommit så långt i planeringen. Men man vill ju veta NU om man fått plats eller inte.. Det finns dagmammor också men eftersom snuttrans farmor är dagmamma tycker inte vi att det blir bra att ha snuttran hos sin farmor som då blir dagmamma....nej jag tycker farmor skall vara farmor som ger kakor i smyg och passar eller hämtar extra på eftermiddagarna.
Så vi håller tummarna för dagisplats. Det löser sig säkert.
Var på jobb igår å hälsa på, och ja man kan inte annat än säg att det skall bli jättekul att jobba i september!

Men det är flera månader kvar tills dess så tills dess skall vi bara njuta!! Njuta av denna underbara möjligheten att få kunna vara hemma med sin fina lilla tjej och se henne utvecklas varje dag!



Äntligen Fredag!

Veckorna rusar förbi! Redan fredag! Härligt! Det börjar suga i rödvinstarmen!
Idag så skall jag & snuttran in till stan för att prata med frissan som skall göra mitt hår på bröllopet. Det är Jennas lillasyster. Eftersom Jenna skall ha en bebis snart så skall lillsyrran vikariera för henne.
Sedan skall vi handla lite, fortsätta städa inför middagsbjudningen imorrn. Sen så skall vi till gammelmormor och gammelmorfar ikväll för att käka gott och träffa några kusiner.

Undrar vad som hänt med snuttrans nattsömn...eller ja sömn överhuvudtaget.. På dagarna kan hon nu endast sova i 1 eller 2 timmar sen vill hon inte sova mer. Förut sov hon ju kanske 1 eller 2 timmar på förmiddan och detsamma på eftermiddan. Men nää...nu skippar hon oftast förmiddagsluren och sover bara på eftermiddan. Sen är hon dödstrött vid 19 och somnar på en sekund när man lägger henne i sängen. Sen har hon fått en ful ovana att vakna vid 6 tiden.. Alldeles för tidigt i  min smak...
Till halv åtta iallafall tycker jag vi kan sova..
Men oftast ligger hon å smågnäller i sängen vid 6. Jag går dit, ger napp å nalle..Ibland somnar hon om och ibland inte. Får gå dit igen, tar med henne till sängen och har man tur så somnar hon om. Men oftast sätter hon igång att tjöta vid 7 tiden.
Verkar som hon inte kräver så mycket sömn som innan, men dom säger väl att barn kräver mer sömn ju äldre de blir? Eller?
Jaja..alla e väl olika. Hon sover sig ju igenom hela natten så det får man vara nöjd med tycker jag!
Bara hon lär sig krypa sen kommer hon nog bli superglad på dagarna då hon kan hänga efter mig när jag springer runt. Nu blir hon allt mer frustrerad över att inte kunna ta sig nånstans när jag håller på å grejjar å fejjar i huset.

Nu skall jag se om jag hittar nåt gott recept på cheesecake.. tänkte göra det imorrn men har faktiskt aldrig gjort det tidigare.


Håret!



Funderar på att ha håret såhär på bröllopet....?

Klarade natten bra!

D är ju i Amsterdam så inatt fick jag & snuttran sova själva.
Efter barnkalaset hos Ebba så var snuttran jättetrött. Hon åt gröt och sedan välling sedan la jag henne vid kvart över sju. Hon däckade direkt.
Jag & Mia & Sandy satte oss sedan å grejade inför bröllopet. Vid halv nio var vi klara så sedan vart jag ensam. Satt i soffan en stund, men gick upp å la mig sedan. Kan liksom inte slappna av riktigt när inte D är hemma. Egentligen skulle man väl tagit vara på den stunden när man är själv. Tagit ett glas rött, lagt fötterna på bordet och bara njutit..men icke!
Vid 22 tiden så hostade snuttran och jag passade på att lägga över henne i våran säng....ville ju inte sova ensam i sängen om tjuvarna skulle komma. Sedan sov vi faktiskt helt okej, eller ja snuttran sov gott och jag sov lite från och till. Blev jätte-lättad när jag vaknade och klockan var 06.15..yes! jag hade klarat en natt ensam!! Var så stolt över mig själv att jag inte skrämt upp mig under natten eller hittade på att ngn var under sängen eller höll på att klättra upp på balkongen!
Vid 07.15 vaknade snuttran och vi gosade en stund sedan var det dags att börja göra sig iordning för kl 9 skulle vi vara hos Allie & Ebba och fotografera. Ebba var dock inte så medgörlig men jag fick några bra bilder, och däremellan hann Ebba både slå och putta Molly ned i golvet..Molly vart helt förstörd...
Sedan gick vi hem och Em kom på ett snabbbesök!
Sedan åt vi lunch - torsk! mmmmmm!! gott!
Nu har snuttran somnat och jag borde egentligen städa....men vart tog orken vägen??....
Ska försöka ta tag i det nu!


Och ikväll är det symöte!
Hoppas bara att D:s flyg går enligt planerat så han hinner komma hem innan jag ska bege mig!

hitta orken...hitta orken..hitta orken........

Snöskottning i vintersolen = svettigt!

Natten tillbringade vi hos mormor & morfar. Brukar ju göra det när D inte befinner sig på hemmaplan. Igår morse åkte han till Amsterdam! Så vi packade väskorna för att sova borta!
Jag & snuttran begav oss ut i snökaoset vid halv nio tiden för klockan 9 hade snuttran klipptid hos tant Jennica. Snuttran var så duktig så å satt själv i frisörstolen! Tog en bild med mobilen som jag ska försöka lägga in sedan.
Efter det så åkte vi ut till mormor & morfar. Sedan gick jag & snuttran ut å pulsa i snön med pulkan. Vi tog en promenad hem till moster Marianne & Morgan. Käkade lunch där sen åkte vi hem till mamma och pappa igen. På kvällen åt vi våfflor och snuttran vägrade åter igen att äta välling. Mamma sa att det brukar vara så efter dom har haft kräkis, att dom då ofta slutar med välling....hmm... vill inte att hon skall sluta äta välling redan, känns som att välling är bra, mättande och nyttigt. Får hoppas det kanske är att hon märker att hon just nu får majsvälling. Eftersom hon inte är helt hundra i magen än så skulle majsvälling vara bättre, men testar ikväll med havrevällingen igen å ser om hon vill äta den.
Snuttran sov bra i sin resesäng, vaknade vid 03.00 av hosta och så blev hon ledsen för det så hon fick sova jämnte mig å sen sov vi till kvart i åtta. Helt ok.
Hon har ju vart lite krånglig med sovningen efter kräkis. Kommit lite ur banan med våra rutiner men det kommer la tillbaks igen.
Idag när vi kom hem...så hade det ju snöat en hel del..och eftersom varken jag eller D hade vart hemma å skottat så var i stort sett vårt hus och infarten insnöat.... Så det var bara att kavla upp ärmarna och sätta igen.. Så JÄDRA mycket snö säger jag bara... Totalt slut e jag nu..Efter 1 timme skottning så känner jag knappt varken fingrar eller armar...jiessses... Men nu är uppfarten fin och bilen fick med nöd å näppe plats... Det är ju flera meter snö ute (ja kanske inte flera meter men MYCKE snö) , skulle skotta mig fram till baksidan för att kunna dra ned markisen ( vem vill liksom släppa in det fina solljuset och se den vackra utsikten med vinterlandskap.....nä men det blir så varmt i vardagsrummet när solen står på hela eftermiddan) Å när jag stod där på baksidan så var nog snön upp till midjan å lite till..
Nue jag helt genomsvett och ska ta mig en dusch tillsammans med snuttran när hon tänkte vakna. Sedan skall vi äta lunch och sedan är det dags för barnkalas hos Ebba!
Tur snuttran har vilat en bra stund så hon orkar leka.
Får inte hoppas de andra barnen drar henne i håret bara... det brukar vara intressant det där...att dra i Mollys fina långa hår. Dock mindre populärt hos Molly, hon totalt knäcker sig bara ngn i mindre storlek närmar sig hennes hår. Tror hon har hemska minnen efter Sälen. Då Arvd 1 och ett halv år, hade som vana att dra henne i håret hela tiden..

En underbar vinterdag ute! Sånt här älskar jag!
Fast lite trött e man på snön ändå... Vår! säger jag bara. Fast det är ju faktiskt bara feb så en månad till e d e la vinter antar jag.

Nä nu e de dags att börja göra oss klara inför kalas!

RSS 2.0