Härliga rutiner!

För ett ganska bra tag sedan så slutade vi med att låta snuttran sova sin kvällsvila. Då hon max fick sova till halv åtta på kvällen, för att sedan somna för natten vid halv tio - tio. Ganska sent, men eftersom hon sovit hela nätterna alltid så gjorde det inget. Men, för ett tag sedan som sagt så kände jag bara att dessa kvällsvilor var till överdrift.. Okej att hon gillar att sova, men varför inte då somna en timme eller två tidigare på kvällen?
Jo! Så vi slutade med detta och började lägga henne tidigare på kvällen.Och nu så sover hon först en timme eller två eller tre på förmiddan. Sedan sover hon en timme eller två...............eller tre på eftermiddan. Och är oftast vaken från 15-16 tiden till halv åtta - åtta då vi nu lägger henne för natten. En helt ny värld nästan har uppenbarat sig. Så mycket mera vuxentid! Okej, vi har fortfarande huset fullt med snickare i form av farfar Leif och farbror Jimmy men ändå.. SNAAAAAAAAAART e dom klara med bastun och då skall nog det normala svensson livet kunna ta form på riktigt.
Att snuttran lägger sig tidigare har bara sina fördelar. Jag kan få vara ensam lite en stund på kvällen, antingen pyssla med saker eller helt enkelt bara slöa ensam i soffan och jag & D kan få umgås lite utan snuttran.
Och snuttran sover till sju halv åtta då D oftast går å hämtar henne på hennes rum. Hon ligger där å jollrar och har sig. Sedan får hon mat och vi myser i sängen en stund sedan är det frukost för mamma som gäller vid åtta halv nio tiden.
Det är bra att hon vaknar vid den tiden, för förut kunde vi liksom sova till tio på dagarna och då får man inte mycket gjort kan jag säg. Hela förmiddan försvinner ju och vips så är det eftermiddag och kväll igen. Nej mycket bättre med denna nya rutinen hon har nu.
Hoppas den håller i sig, för alla brukar ju säg att "snart vänder den"
Men men..det kanske e lika sant som alla påpekat i 7 månader bara för att man har en bebis som gillar att sova och sover hela nätterna och alltid gjort: jaja...snart vänder det!

eller som jag brukar säg:
eller så gör det inte det!!!!
Kommentarer
Postat av: Anneli

Åå förstår att du är nöjd!! Helt fantastiskt. Jag tyckte aldrig det gjorde något att Ture var vaken sent på kvällarna förens han började lägga sig tidigt.

Tiden på kvällen har blivit väldigt värdefull och jag bara älskar kvällarna. TV, bok, hänga med D eller bara gå och lägga sig tidigt!! HÄRLIGA tider!!

Sen kommer morgonen och då tycker man det är den bästa tiden, när man hör han snacka med Lisa i sängen blir man så glad! Och när man hänger sig över sängkanten i mörkret och möts av ett stoort leende - då är det bra tider!! :-)

Och så börjar det om, innan man vet ordet av är det kväll igen och man njuter precis lika mycket denna kvällen också!

HÄRLIGT!!!

2009-10-08 @ 07:51:38
URL: http://annelicarlsson.wordpress.com/
Postat av: Anneli

Maggs, läste att din blogg fortfarande är muppig. När jag öppnar bloggen med Firefox är den finfin och ny men med Explorer är den gammal och där är det senaste inlägget "Den bottenlösa kärleken."

Bara så du vet.

Kramen

2009-10-08 @ 07:55:32
URL: http://annelicarlsson.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0