Ultraljud nummer 3

Ultraljud nummer 3 i ordningen.
Idag fick vi träffa läkaren som vi skall fortsätta träffa resterande gånger - o sicken läkare! Han var bara asasuperbra! Kan förstå att min BM rekommenderade honom och jag är glad att vi har fått honom. Vi pratade mycket och vi fick ställa alla dumma (vet inte om alla var dumma men man känner sig lite fånig när man frågar om man verkligen kan se könet på ultraljudet..när allt bara svissar förbi i nån gråaktig suddig dimma..) men han besvarade allt och förklarade en massor. Det är trots allt en helt ny värld med säckar, hinnor, vatten, moderkakor, förbindelser, tillväxt, tabeller, mätningar som visat sig i denna tvillingvärlden. (och nej vi vet inte vad det är för kön på dem..vill inte veta heller)
Men allt var iallafall NORMALT med dem båda två. De växer enligt kurvan, delar på det mesta men ingen tar mer eller mindre av den andre. Dom (läkaren och BM) är 99 % säkra på att det är enäggstvillingar, vilket resulterar i ultraljud varannan vecka på grund av risken som finns att den ena skall växa mer än den andre. Enäggstvillingar är också lika med två av samma kön och två små parvlar som alltså kommer se exakt likadana ut... Funderar på vad för märke man skall märka dem med...
Läkaren sa att enäggstvillingar inträffar 1 på 300 graviditeter, så visst är det coolt?! Att två sådana bor i min än så länge "lilla" mage. Efter vecka 30 kommer magen växa enormt sa han, 400 gr i veckan kommer dom då att öka i vikt... Galet...Kommer bli enorm antagligen..
Nu är det fredagsmys-stämnings dags i form av käk med K&S och På Spåret och en stor skål med smågodis framför TV:n. Gött!

Tävling - kalasbolaget.se


Jag tävlar inne hos alltforforaldrar.se/theans om ett presentkort värde 350 kr från Kalasbolaget.se -Med bla. 62 olika teman och mycket mer finner du allt och lite till inför barnkalas och mycket mer!Hon smörar...

Sitter vid datorn..
Molly leker..
(tror jag)
Går ut och kollar vad hon har för sig... Kommer ned från trappen och säger att hon hämtat bestick från sitt kök..
Fine tänker jag och sätter mig igen vid datorn...
Allt är tyst..
Duktigt hon leker tänker jag.....
Lite väl tyst va?
nåja, hon är ju duktig som leker..
Nu är det nog lite väl tyst lääänge va?
Kollar ut genom kontoret...Å där sitter hon på golvet..... med sin leksaksbestickskniv....å käkar smör direkt ur smörpaketet!
Det är inte första gången jag kommer på henne med detta!
Men rätt kreativt ändå; Att komma på att gå upp till sitt rum,hämta kniv,gå ned i köket, räcka smöret som jag lagt fram i förhoppning om att baka småkakor, och sedan sätta sig på golvet å käka...
Unge!

Ett bubbel där och ett bubbel här..

Nu känns ni.. Det liksom bubblar i magen hela tiden. Då och då känner jag en liten liten liten "spark", en där och en där... Hur skumt som helst men helt underbart som helst.
Bubblet ger mig en känsla och påminnelse om verklighet -ni finns faktiskt. Inte bara på ultraljudsbilden, inte bara från tanken på att det ÄR två, utan nu känns ni på riktigt.
Vet att ni inte är så stora än, och inte jag heller för den delen, men ändå så känns det så extremt annorlunda denna gången. Magen spänner, allt spänner och man känner sig på nåt sätt mer gången än man vad egentligen är, det är en konstig känsla det där...går inte riktigt att förklara.
Men den där underbara känslan av att faktiskt få känna er är så kul. Nu är det på riktigt, nu är det konstaterat, nu är det på väg, nu händer det =)
En vän sa: Se det som en gåva..
En annan sa: hahahahahahhaa...
En annan sa: Det är bara dom som klarar av det som får det!
Många säger: Fräckt och gu´va kul!
Vi tänker: Dubbelt upp = dubbel glädje!
Alla tankar går galet upp och ner och fram och tillbaka. Det oväntade som skall ske har vi ingen aning om hur det kommer bli. Men det kommer bli fantastiskt och spännande att följa - det måste det ju bli.

Idag dax för första besöket hos mvc sen "chockdagen" den 11/1 kl 11..haha. Idag ska vi antagligen planera in resterande besök, man vet liksom inte riktigt vad som gäller nu när det helt plötsligt var 2 i magen.
Nu ska jag och snuttran åka ned till M - och där talar vi verkligen en höggravid kvinna=) - där ligger jag ännu lite i lä..=)
Sen är det dags för barnkalas och sedan symöte - fullt planerat som vanligt på den ledig dag!

RSS 2.0