Dimmig fredag!

Dimmigt ute... Skulle ju bli värsta fina vädret idag...
Yeähyeäh...
Barnkalas på schemat idag!
Skall snart ta å packa ihop alla barn.. Funderar på om Molly kan cykla ner... Hmmm....klarar man en tvillingvagn + barn på cykel samtidigt...njae.... svårt...
I kväll blir det middag med grannarna samt M&M. Imorrn är det påfyllning av sand i sandlådan som gäller och så skall vi tända ett ljus för dig Tobias! 2 år sen....även här galet vad fort tiden går!

3 månader..

Galet!
Tiden går så fort.
Twinsen 3 månader.
Vips så försvann sommaren och nu är det höst.
Å vad kan tjejerna då? ojojojoj....vad dom kan mycket...haha... Nä då, dom verkar även här följa syrrans spår och gillar mest att bara ligga å leka vid babygymmet. Försöker att inte jämföra dem hela tiden, men det blir ju automatiskt att man gör det, och skall man säg nåt så är det just nu så att Neah verkar vara liiiite starkare i nacken än Stella. Tror det hela beror på att Neah alltid vart mer nyfiken av sig och vänder och vrider sig mer än Stella. Stella nöjer sig liksom med att leka med nallarna på gymmet. Neah skall mera utforska och försöka ta efter grejerna.
3 månader finaste guldklimps! Bjuder på lite vällingdreggel...
Detta kallar jag MYS!!!

Hur lång tid skall det ta?

En sak som precis slog mig.. Hur länge skall egentligen Försäkringskassan ta på sig för att gå igenom min överklagan mot att jag inte fick sjukpenning när jag blev sjukskriven innan tvillingarna kom...??
Det var ju asagobbaalängesen (favvo uttryck som jag älskar att läsa hos Mirre; http://mirremorre.blogspot.com
/) jag skickade in den, har endast fått ett brev där det stod att dom tagit emot överklagan.
Jo tjena...
Fattar inte varför det skall vara så jädra drygt. Dom godkände inte min sjukpenning då mina läkarintyg var för tunna... FÖR TUNNA?? Dom var ju för rackarns skrivna av två överläkare som beskrev hur jag INTE kunde jobba. Yeäh yäeh.... Undrar bara hur lång tid det skall/bör ta innan man får ett beslut liksom.....
avslutar med ett suck och sen glömmer jag detta för ett tag ;=)

Lek-måndag!

Idag klockan 9 begav vi oss mot lekplatsen inne i stan (wow..)
Kidsen tyckte det var superkul att leka av sig och var som nyutsläppta kossor på grönbete. Helt galna och lyckliga!
Allt gick under förväntan bra och inte så mycket fajter. Det är ju en STOR lekplats.
Enda fajten som infann sig var den som gubben gav sig på mig och Mia, då han total skällde ut oss för att vi parkerat en bit på trottoaren där han skulle gå förbi med sina hundar. Helt galen.. Han hade nog haft en jobbig morgon och så kommer droppen då slappa morsor parkerar sina bilar i vägen och han bara hade 1 1,5 meter och gå på...stackarn!
Efter lekplatsen var det hem för lunch sen vidare till tvillingträff. Var inte så många idag men det var trevligt ändå att få träffa två andra tvillingmammor.
Nu lite allmän uppröjning och sedan kvällsmat!

Ibland blir man ju bara trött..

på allt och då är det gött att bara vända ryggen till.
Även om det är ens tvillingsyster..

Är det.....

vuxenpoäng eller patetiskt att stå och kolla in i kylen, se ett par alldeles för övermogna bananer och säga för sig själv; jaha nu var det dags att baka banankaka på dessa......
Hmmmmm... skitsamma. Gott är det iallafall!

Ett tecken....

Igår fick jag ett tecken på att det kanske blev liiiiiite för mycket på en gång...
Såhär:
Ett stycke febrigt skrikande bebis + ett stycke hungrigt bebis, samt två flaskor välling i micron, mat i ugnen samt ett stycke 2 årigt barn som vill ha hjälp med nåt (minns inte vad det var just). Lägg till tre stycken blöjbyten, pyjamastajm och lite mera skrik på det. Och allt detta händer alltså inom ramen av max 10 minuter.....
Resultat:
Ett stycke bebis utan blöja...  = nedkissad pyjamas och soffa.....
Fatta den där känslan när man tar upp Stella för att rapa henne och så...va f-n du har ju ingen blöja på dig...och sen ser man "pölen" i soffan...
Stackars barn....
Tur D kom hem igår!

Bubblan - finns inget som slår den känslan.

Min vän Anneli ska ha barn...typ nu om hon får bestämma. Men ja nu i september iallafall.
Och hon skrev just om att hon vill att det skall hända NU;
http://annelicarlsson.wordpress.com/
Och man kan ju inte annat än bara längta tillbaka till den där underbart härliga bubblan man flyttar in i så fort bebis är ute. Där på BB där bara denna bubblan existerar. Där, där man går runt i slappbyxor å drar runt sin liten i en plastbalja. Stolt och stoltare över miraklet. Där, där man äter varannan timme och fortfarande är hungrig, man luktar på nybebis och allt är bara så tyst å lugnt. I bubblan så får man se ut precis hur som helst och mannen tycker man är fin trots superduper blöjan man tvingas ha, och man e bara så otroligt lycklig i den bubblan. I bubblan så dricker man nyponsoppa som aldrig förr, äter choklad och njuter av att möjligheten med alarm-knappen där man bara med ett knapptryck får all hjälp man vill. I bubblan så älskar man att stå under grislampan och byta jordens största bajsblöja, i bubblan så pratar man tyst och möter varje människa med ett leende.
Ja det finns nog inget som slår känslan av att befinna sig i den bubblan.
Efter den bubblan, så består allt annat i att förflytta sig emellan olika bubblor. Alla bubblor i sig har ju något fint att erbjuda. Men just den bubblan, den allra första bubblan - nybebis... Finns inget härligare!
(och NEJ vi ska inte ha mer barn trots det...) =)

Håriga barn?

jo vi har barn med mycket hår.
Verkar som om twinsen går i syrrans fotspår där också. Speciellt Neah som har längst hår av dem.
Läste i Mollys "första år" bok och när hon var 7 månader hade vi klippt henne 3 gånger...haha...tokigt.

Hos Jennica en av alla gånger som Molly klippt sig =)
Och ja vi är rätt vana vid kommentaren: Guuuuuuud så mycket hår =)
Det var ju inte för inte som dom såg ut som två miniapor när dom föddes.

Vem är tjockisen?

jaha..det var jag.

Rackarns fort man glömmer... Den däringa magen var inge skönt i slutet kan jag lova. När man ser på bilderna nu från sista veckorna - så ja...jo magen var rätt stor. Och tung...och jobbig... men ändå inte. Jag var nog rätt "smidig" ändå för att ha haft två i magen.
Men man glömmer hur jobbigt och varmt det var. Satt mest i D:boxershorts på kvällarna - sexy.... NOT! haha.
När jag läser Annes blogg så förstår jag henne de dagar då det vart varmt nu.. En stor mage och sol = ingen bra komb!
Idag blir det sandlådebygg och putsning av fönster som står på schemat. Sen blir det väl vin ikväll förmodar jag=)
Molly fick vattenfärg igår så hon har målat hela morgonen. Får se om hon vill hänga me oss där ute sen å hjälpa till med sin sandlåda.
Funderar också på att bli en sytant?....Hmmm...vet inte om mitt tålamod räcker till det bara. Finns ju klänningar att köpa, men ändå sött att kunna ha sytt dem själv till hela trissen?
jojo...får se hur det blir med det.

Lika som bär och olika som......obär?

Gissa vem?
Ibland så lika men ändå olika...
Bloggen är ju superbra som dagbok har jag kommit på. För vad som jag skriver om twinsen idag och deras beteende kanske inte alls är detsamma i framtiden. Då kan man gå in här å blicka tillbaka. Asabra!
Många som tycker dom är - ÅH vad lika! Eller GUUUUUUDDD vad olika.
Och ja det är ungefär så vi känner. Ibland så lika men ändå sååå olika.
Stella - kan mer och mer ligga själv och bara titta på babygymmet. Har hittat händerna och de är kuliga att titta på så man skelar till tusen. Hon är den som blir hungrig - NU!!! mat!! ge mig!! Lite hetsig i sitt beteende.
"Pratar" mer och mer och har vuxit ikapp Neah nu tror jag. (inte för det skiljt så mycket på dem, typ 100 gr..haha). Snuttar ofta med nappen. Älskar sin snuttefilt.
Neah - otroligt lik som storasyster utseendemässigt. Känns lugn och trygg när Stella finns bredvid. Skrattar och ler hela tiden. Kan ligga och bara titta och ta det lugnt. Blir sällan så snabbt hungrig efter mat som Stella utan flinar mest och äter när hon blir serverad. Verkar inte vara ngn större napp älskare men älskar sin snuttefilt.
Båda - lugna och trygga. Älskar att sova precis som syrran och det älskar vi! Äter duktigt & har hittat en samma rytm nu och äter och sover samtidigt. Leker mer och mer med babygymmet och pratar med varandra.
Sover tätt-tätt intill varandra och finner på så sätt trygghet hos varandra. Dom håller nästan alltid en hand på varandra för att känna varann tror jag.
Ska bli såååå spännande att följa dessa två guldklimpar!

Dop-planering - check!

Japp då var dopet bokat! Gott att äntligen få satt ett datum & nu håller vi tummarna att Mollys klänning passar en av twinsen när det är dags. Har räknat och just nu verkar dom storleksmässigt ligga en månad efter Molly ungefär.
Den nya klänningen som vi (läs farmor och May) skall sy av min mammas brudklänning kan vi ju anpassa lite mer. Mollys (som är sydd av Dennis mammas brudslöja) finns ju redan och en av dom måste ju plats i den.
Men det löser sig får vi tro! Får inte tro dom gör en helomvändning här nu kommande månad och bara tokväxer!

Vi är borta fredag-lördag den helgen vi skall ha dopet, (på söndan då ju) så vi får ju ha förberett en del innan vi sticker. Fredan-Lördan har jag & Mia överraskat grabbsen med en hemlig resa. Dom vet inte vart vi skall eller nånting. Skall bli asamys att sticka iväg och bara för en helg vara Maggan,Dennis,Mia & Magnus, och inte mamma å pappa. + att lyxet är ju att denna gången är varken jag eller Mia gravida = att båda kan pimpla vin! Underbart!
Nu ska jag pyssla lite medans trion sover. Neah & Stella somnade i bilen hem från pappa D:s jobb & snuttran ligger där uppe på madrassen och vilar samtidigt som hon kollar på Tom & Jerry (som hon dock kallar för Findus...haha hon har inte riktigt hajjat vem som är vem där).
Blir annars en lugn å fin hemmadag idag.

Ett minne!

Satt å blickade tillbaka på min blogg och hittade inlägget från Mias möhippa..
http://margu.blogg.se/2010/february/den-basta-mohippan-ever.html
Gud vilka underbara minnen från den dagen! Helt grymt!

Funderar på..

vad twinsen skall önska sig i doppresent?
Några förslag?
Det kommande dopet skall väl snart planeras.
Eftersom jag gillar att pyssla och greja och läser
http://www.alltforforaldrar.se/theans/
blogg. Så har jag fått lite ideér från hennes tvillingars dop. Jättefint! Verkligen!
Och så har vi ju finaste Tommy & Maria som förhoppningsvis kan hjälpa oss även på twinsens dop som dom gjorde på snuttrans dop!
Men doppresent?

Nu ska jag....

också fastna i Iphone träsket som alla andra.
Har ju "snällt" av min D fått hans gamla.
Så heytell,wordfeud och allt annat - snart e jag där jag mä!!

Tvillingar...Slumpen? Tur? Livet?

Inte trodde man för 2 år sedan att man nu skulle vara trebarnsmamma... Galet...
Tänk att vi fick två på samma gång. Två stycken likdana.Tvillingar.
Är klimparna nu också enäggstvillingar som läkarna tror så var det alltså 25% chans till att det skulle bli så.
Av 1500 tvillingar är det idag en tredjedel som är enäggstvillingar.
För oss spelar det ingen roll. Får vara vad ni vill.
Nu finns ni och är jordens finaste.
Och fastän jorden snurrade extremt fort under UL då vi fick veta att ni var två, så har jorden nu återgått till sin normala snurrning och vi verkar ha koll på det nu. Tre barn. Tvillingar - vilket egentligen innebär som min kompis Emelie sa som också har tvillingar - skillnaden är bara att man får göra allt två gånger. Och har den ena sketet ner sig så byt på den andra också.
Och det kanske är den inställningen man skall ha?
Inte se det så STORT!
Visst, till viss del är det ju stort herregud. Vet inte hur många nyfikna personer vi stött på under dessa 2 månader som är förundrade över tvillingar och kollar en extra gång ned i vagen och berömmer hur fint det är.
Än så länge upplever jag inte det asagobbajobbigt med tvillingar. Det har än så länge bara blivit roligare och roligare, och det skall bli så fantastiskt kul att få se dem växa och se hur DOM kommer bli. Hur DOM kommer vara. Hur DOM kommer se ut?
Fastän jag vet, eller anar att det kommer finnas hinder på banan och ens känslor förmodligen kommer svaja nåt enormt det kommande året. TVÅ små som kryper åt varsitt håll. TVÅ som skriker. TVÅ som gapar och vill ha mat. TVÅ som vill tröstas. TVÅ som SPRINGER åt varsitt håll. Men;
också TVÅ som kan leka tillsamman, TVÅ som kan kramas, TVÅ som kan se på varandra & se sig själv (få förunnat), TVÅ som kan skratta tillsammans, TVÅ som kan göra allt TILLSAMMANS.
Som sagt, det kommer gå upp och ned och det är väl det som kallas livets vägbana?
Jag skulle aldrig byta bort det mot någonting. Detta är mitt liv och det är min triss som gör livet just nu.
Ingenting annat skulle betyda nåt mer.
Och sen att det blev som det blev när det inte blev som man tänkt =) ja då är det bara att tacka å ta emot - vi fick ju jordens finaste guldklimpar!
Tvillingar - slumpen, tur eller Livet? Ja, vi kanske hade turen i slumpen och det blev vårt liv!

Nu är det dags!

Magen skall bort!
Träning påbörjad!
Stavar inköpta och plankan är startad nere i källarn! (rackarns va jobbig den eeeeeeeeeeeeee)
Time för att få jobbat bort degen!
Hejja Hejja mig!

RSS 2.0