Inte ens Tomten visste!

Smeknamn.. Det är rätt kul. Dels själva ordet..? Smeknamn...
Såhär står det på Wikipedia:
Smeknamn är en form av binamn; ett positivt laddat ersättningsnamn för en person, ort, förening eller ett föremål, men kan även vara ett binamn/tillnamn (till exempel Leif "Honken" Holmqvist). Motsatsen till smeknamn är det negativt laddade öknamnet. Det språkvetenskapliga begreppet ärhypokorism, från grekiskans hypokorisma, som kommer från hypokorizesthai: att tilltala med smeknamn (hypo – under, i hemlighet; korizesthai – att smeka). Är ett smeknamn bildat av tilltalsnamnet, kallas det smekform.

Jag omkringas av flera personer med olika sorters roliga,fina, konstiga och unika smeknamn.. För det första så börjar man ju dag ETT med att kalla bebisen i magen för olika sorters namn (så fort man får ett + på testet så blir det lillalillalilla kornet plötsligt ett smeknamn i alla dess former...ärtan, pyret, mini..ja you name it) , i vår familj fanns det tex: ärtan, snuttran (som Molly än idag kallas för), skrutten, eller som tvillingarna så vackert kallades: A & B, eller 1 & 2... försökte ett tag komma på nåt annat mer pyrigt, men vad skulle det vara... Helan Halvan Bill Bull...njää... A & B som oftast blev det...
Sen har vi snutten, puppen, subben, Mejsel...?, Karla (har nåt minne av att storebror 1 kallades för detta..), vad har vi mer?...hmmm... ja det finns ju en uppsjö..., gamlia, gurkis, katthult, ippelajnen, subbelubbe, Speedo 1 och 2,  .. Ja jisses vad mycket olika smekisar det finns inom närmsta släkten och umgänget!
Jag själv då? Det roligaste är väl Margu. Tror det typ är D:s pappa eller bror som "kommit" på detta. Och det roliga är väl att nästan alla inom D:s släkt nu kallar mig för detta. Maggan existerar nästan inte längre.
Så snacka om att Tomten vart förvirrad på julafton när det fanns julklappar till Margu och inte Maggan... haha...

..
Förvirrad Tomte..


Vad finns det mer för roliga smeknamn?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0