Ensamkväll!

Ensamkväll - The dream
barnen leker med varandra under tystnad, man har tid att ordna med maten som blir perfekt tillagad. I fönstret brinner ljusen och ur högtalarna en lugn ljuv musik. Man sipprar på ett glas rött och under middagen äter alla sin mat och vi pratar och skrattar. 
När maten är uppäten går tvätt och pyjamas ombyte hur smärtfritt som helst. När tiden är inne kryper dom in i sina små sängar och somnar hårt tätt med sina vovvar intill sig. Kvällen spenderas med ytterligsre ett glas rött och man njuter av sin egentid och kollar filmer hela natten lång. Man somnar nöjd och tillfredsställd med ensamkvällen En lördag. 
 
Ensamkväll - The reality 
redan när han stängde dörren efter sig så startade tjatet om när vi skall äta.. Varannan minut får man springà upp för att åter igen vara en del av fredsförhandling del 32190! När dockorna väl är jämnt fördelade mellan alla parter och lugnet återställt springer man ner för att få nån ordning på maten. När den väl är klar var pommes inte klara och vi glömde såsen. Kvällens höjdpunkt : godis är ju lika med krigsutbryt igen. Trots den likt fördelade skålen så är det inte mycket som passar. Med choklad doppade munnar och klibbiga fingrar tas pyjamas på med mer eller mindre tvång. Hot om tandtroll gör att borstningen iallafall blir godkänd. När tystnaden väl råder ser köket ut som ett kaos och den där rödvinsflaskan står där å hånflinar. Med en duns faller man ner i soffan och fem minuter senare mutar man femåringen med film för att få gå upp i sängen. Vi somnar båda två på två röda och det enda som hörs är Ekot av hånflinet från rödvinsflaskan och alla filmerna man skulle sett. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0